Erasmus ösztöndíj hallgatóknak

  Erasmus+ tanárok

  Erasmus+ Ifjúság és Eurodesk

  Európai Ifjúsági Portál

  100újélmény

  Campus Mundi ösztöndíjak

  Europass Magyarország

  Európa a polgárokért program

  A tanulás jövője

  Study in Hungary

  ErasmusPlus_HU

  Campus Mundi


Összes címkeBolognai folyamatCampus Mundi projektECVET



A felsőoktatás nemzetköziesítése hatékony eszközökkel

A felsőoktatási intézményeknek folyamatosan új kihívásoknak kell megfelelniük, különösen igaz ez a nemzetközi versenyképesség vonatkozásában. Mit tehetnek az intézményvezetők, a nemzetközi koordinátorok és az oktatók az egyetemek nemzetköziesítése érdekében? Milyen, mások számára is adaptálható jó gyakorlatokat alakítottak már ki a magyarországi egyetemeken? Hogyan támogatja a felsőoktatási intézmények ilyen irányú tevékenységeit a Campus Mundi program? Többek között ezekről a kérdésekről tanácskoztak a Tempus Közalapítvány június 5-ei szakmai konferenciáján, Budapesten.

Elolvasom

Intézményekre szabott nemzetköziesítési tanácsadás

A tudomány nemzetközi, azaz talán nem túlzás azt állítani, hogy nincs jó felsőoktatási intézmény nemzetközi beágyazottság, nemzetközi tevékenységek nélkül. A Tempus Közalapítvány 2012 óta koordinál olyan hazai tervezésű és uniós társfinanszírozással megvalósuló fejlesztési programokat, amelyek célja nem csupán egy-egy nemzetközi tevékenység támogatása, hanem a felsőoktatás átfogó nemzetköziesítése.

Elolvasom

Szakmai fellegekben az EAIE éves találkozója után

Az év egyik leginspirálóbb, legkimagaslóbb nemzetközi szakmai eseményeként tartják számon a felsőoktatásban a European Association for International Education (EAIE) szervezet éves, kiállítással egybekötött konferenciáját. Idén szeptemberben a hegyek övezte svájci városba, Genfbe érkezett hatezer oktatási szakember csaknem száz országból partnerkeresés és szakmai eszmecsere céljából. Három delegációtagot kérdeztünk arról, hogy mit is tud nyújtani a szervezet a magyar felsőoktatás népszerűsítésében és nemzetköziesítésében?

Elolvasom

Nemzetközi színtéren is versenyképes egyetemek - Az oktatók szerepe

A Tempus Közalapítvány szervezésében, a Campus Mundi program támogatásával 2018 júniusában megvalósult Fókuszban a minőségfejlesztés – Az oktatók szerepe a felsőoktatás nemzetköziesítésében szakmai konferencia több érdekes szemszögből járta körbe a magyar felsőoktatás nemzetköziesítésének kérdéskörét.

Elolvasom

Minden jog fenntartva, 2014 © Tempus Közalapítvány

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/002298
Engedélyszám: E/2020/000342

TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY 1077 BUDAPEST, KÉTHLY ANNA TÉR 1. • TELEFON: (+36 1) 237-1300 • INFÓVONAL: (+36 1) 237-1320
E-MAIL: INFO{KUKAC}TPF.HU