Ivánkó Márk, Húsipari Erasmus+ szakmai gyakorlat

 

„A dániai gyakorlat ideje alatt 10 héten keresztül egy iskolai tanműhelyben dolgoztunk. Tetszett, hogy rövid idő alatt sok mindent hatékonyan meg tudtak nekünk tanítani, és ha hibáztunk, az a tanulás részének számított. A képzés alatt kicsi, de annál hasznosabb dolgokat sajátítottam el: például a késköszörülés technikáját, vagy azt, hogy a csontozásnál hogyan tartsuk a kést úgy, hogy ne fájjon a kezünk. Miután hazajöttem, a helyes késköszörülést több osztálytársamnak is sikerült megtanítanom.

A gyakorlat alatt is kiderült, hogy a csontozás az, amiben a legjobb vagyok. Ez az, amit a legjobban szeretek a szakmámban. 2016-ban elnyertem az ország legjobb csontozója díjat, amihez szakmai gyakorlatom nagyban hozzájárult. Szeretem a szakmámat és ezen a pályán szeretnék továbbmenni. Jövőre végzek és szeretnék itthon, Magyarországon dolgozni.”

 

Utolsó módosítás: 2017.10.23.