Campus Hungary eredmények a felsőoktatás nemzetköziesítésében

2015.07.21.

Kiadvány | Felsőoktatás

Hogyan támogatta a Campus Hungary program a magyar felsőoktatási intézmények nemzetköziesítési törekvéseit? Összefoglaló az elmúlt három év eredményeiről

A Campus Hungary TÁMOP-4.2.4.B/2-11/1-2012-0001 Program a végéhez közeledik. Ebből az alkalomból tartott nemzetközi szakmai konferenciát a Tempus Közalapítvány június 23-24-én Pécsett, ahol Prőhle Gergely helyettes államtitkár is előadást tartott.

A konferenciára elkészült az a kiadvány, mely a felsőoktatási nemzetköziesítési törekvések terén a Tempus Közalapítvány által koordinált tevékenységek eredményeit mutatja be.

A kötet beszámol többek között arról, hogy 2012 és 2015 között a Tempus Közalapítvány milyen feladatokat látott el a felsőoktatási intézmények szakmai támogatására:

  • segítette az egyetemek nemzetközi megjelenését a jól ismert, nagy oktatási vásárokon;
  • szakmai műhelyeket szervezett a nemzetköziesítés különböző témaköreiben neves nemzetközi és hazai szakértők bevonásával a jó gyakorlatok megismertetése és értékelése, a közös kihívásokra adandó  válaszok megfogalmazása céljából;
  • az oktatók és az egyetemi munkatársak számára szervezett képzésekkel erősítette a felsőoktatási intézmények hallgató vonzó képességét és az idegen nyelvű képzések lefolytatását; 
  • hallgatói tréningekkel növelte a mobilitás iránti motivációt és a mobilitásra való felkészültséget;
  • kutatásokkal és adatbázisok létrehozásával támogatta a szakpolitikai kezdeményezéseket. 

Lapozzon bele a kiadványba, melyet megtalál a Tempus Közalapítvány online könyvtárában!

A kiadvánnyal egyidőben a Nemzetköziesítés a gyakorlatban című módszertani kézikönyv is új fejezetekkel bővült az alábbi témák mentén: nemzetköziesítési tanúsítási eljárás; nemzetközi felsőoktatási marketing alapok; képzések, tréningek, ösztöndíjbörzék szervezésére vonatkozó tanácsok; idegen nyelvű képzések minőségfejlesztését segítő kérdőív.

A Campus Hungary TÁMOP-4.2.4.B/2-11/1-2012-0001 projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Utolsó módosítás: 2015.07.22.