Magyar-tunéziai és magyar-marokkói államközi ösztöndíjakat hirdettek

2015.08.17.

Pályázat | Felsőoktatás

Marokkói, illetve tunéziai partnerünk közzétette a magyar-marokkói, és a magyar-tunéziai államközi egyezmény alapján megvalósuló ösztöndíjak 2015/16. tanévre szóló felhívását.

Az ösztöndíjakra partnereinknél kell pályázni, de a pályázás tényét a Tempus Közalapítványnál is jelezni kell az alábbi címre küldött emailben: balazs.urban@tpf.hu

Felhívjuk figyelmüket, hogy a magyar fél semmilyen anyagi támogatást (sem ösztöndíj-kiegészítést, sem útiköltség-támogatást) nem tud nyújtani, így az ösztöndíj megvalósításához hiányzó összeget az ösztöndíjasnak kell állnia.

 

Megpályázható tunéziai államközi ösztöndíjak, 2015/16. tanév

A hatályos tunéziai-magyar államközi megállapodás értelmében a tunéziai kormány az alábbi lehetőségeket hirdeti meg magyar állampolgárok számára:

  • 15 ösztöndíjat a Bourguiba Intézet 10 hónapos arab nyelvű graduális képzésére. A képzéssel kapcsolatos valamennyi információ az alábbi oldalon érhető el: www.iblv.rnu.tn.
  • 20 ösztöndíjat tunéziai felsőoktatási intézmények egy vagy két hónapos részképzéseire, bármely tudományterületen.
  • 10 ösztöndíjat tunéziai felsőoktatási intézmények alapképzéseire, bármely tudományterületen.

A pályázatokat legkésőbb 2015. augusztus 25-ig kell a tunéziai hatóságokhoz eljuttatni. A pályázáshoz szükséges (a csatolandó dokumentumok listáját is tartalmazó) űrlapok letölthetőek innen: http://www.mes.tn/page.php?code_menu=114&code_menu_parent=47 vagy kérhetőek elektronikus úton: coopint@mes.rnu.tn

A tunéziai felsőoktatási intézményekről és a képzésekről szóló információk itt érhetőek el: http://www.mes.tn

 

Megpályázható marokkói államközi ösztöndíjak, 2015/16. tanév

A hatályos marokkói-magyar államközi megállapodás értelmében a marokkói fél 15 ösztöndíjat kínál fel magyar állampolgárok számára, arab nyelvi graduális képzésre, egy vagy két szemeszteres részképzésre, illetve alap-, mester- és doktori képzésre. A pályázatokat 2015. augusztus 20-ig kell marokkói partnerünkhöz eljuttatni. A pályázáshoz szükséges (a csatolandó dokumentumok listáját is tartalmazó) űrlap innen tölthető le.

Az intézményekről, a képzésekről és a pályázásról további hasznos információk olvashatók partnerünk oldalán: www.amci.ma, valamint az alábbi oldalakon: www.diplomatie.ma, www.enssup.gov.ma, www.men.gov.ma

Utolsó módosítás: 2015.08.17.