Identitás és kultúra 03

Partner hír | 2016.02.08.

Hír |

Tavaly ősszel a BME Ipartanszék harmadszorra indított tervezési szekciót a kari TDK konferencián belül Identitás és kultúra 03 címmel. Az így elkészült alkotásokból rendezett kiállítás februrár 5-től megtekinthető a FUGA-ban.

A megelőző két évhez hasonlóan, a BME Ipartanszék 2015 nyarán ismét részt vett hallgatóival egy nemzetközi felmérő táborban, Erdélyben. (Erasmus IP: A római limes az európai kultúrtájban). A berlini, kölni, erfurti, budapesti, pécsi, marosvásárhelyi és kolozsvári egyetemek régész, restaurátor, geofizikus és építész oktatói és hallgatói közösen dolgoztak a római kori Dacia határát biztosító védműrendszer feltárásán, a környezet felmérésén és elemzésén. A fő cél a feltárt örökség dokumentálása, publikálása, továbbá a bemutatás lehetőségeinek kidolgozása volt, ami nem csupán a feltárt római maradványokról szól, hanem az adott, mai közeg értelmezéséről, a beillesztés-beilleszkedés problémáiról is.

Ehhez a kérdéskörhöz kapcsolódott a TDK kiírásuk, amely a felmerült konkrét feladatokra várt a hallgatóktól javaslatokat, ötleteket. Három feladat közül lehetett választani:

1. Egymásba fonódva – Római kori régészeti központ
2. Jelek a tájban – Védművek a Tompa tetőn
3. Időgépek – Római kori emlékek a kastélykertben

A kiállítás megtekinthető: 2016. 02. 10-ig. 

Kiállítók:
Novák Sándor, Kristóf Dóra, Incze Ádám, Varga Kata, Novák Veronika, Rainer Anna, Holecz Máté, Koch Márió Péter, Tibai Friderika, Gál József Ferenc, Michelisz Éva, Patai Boglárka

További információ: epiteszforum.hu/identitas-es-kultura-03

Utolsó módosítás: 2016.02.08.