Töltődjön fel a nyári szünetben!

2016.06.15.

Hír | Köznevelés, Szakképzés

Szakmai ajánló pedagógusoknak

Összegyűjtöttük azokat az olvasni- és böngésznivalókat, amelyek tanulmányozására év közben talán nem jutott elég idő.
Merítsen ihletet mások nemzetközi tapasztalataiból, tervezze meg saját projektjét vagy keressen módszertani ötleteket az őszi tanóráihoz!

A Tempus Közalapítvány szakmai hírei az Új Köznevelés legfrissebb számában is megtalálhatók, amely itt érhető el.


Olvasnivalók a nyárra

Pályázati Pavilon – a Tempus Közalapítvány oktatási magazinja
Az évente két alkalommal megjelenő kiadvány célja, hogy bemutassa a nemzetközi oktatási és képzési programokban elért eredményeket, újdonságokat és trendeket. A magazinban az élménybeszámolók, projektbemutatók és statisztikai adatok mellett kutatási eredményekről, szakpolitikai kérdésekről és oktatási-képzési tendenciákról is olvashatnak. A feldolgozott témák az oktatás minden szintjét érintik, beleértve a köznevelést, a szakképzést, a felsőoktatást és a felnőtt tanulást. A legfrissebb szám fókusztémája az interkulturális készségek fejlesztési lehetőségeit járja körül.

Karriertervezés az iskolában – módszertani segítség pedagógusoknak
Szakközépiskolai és gimnáziumi tanároknak, szakképzésben dolgozó osztályfőnököknek, nyelvtanároknak, szaktanároknak szóló kiadványunkban olyan ötleteket, gyakorlatokat gyűjtöttünk össze, amelyekkel segíthetik a diákok pályaválasztását, a munkahelykeresésre való felkészülésüket, valamint megismertethetik velük az Europass dokumentumok felhasználási lehetőségeit. A kiadvány 45 perc alatt feldolgozható témákat, valamint ezekhez kapcsolódó gyakorlatokat és óravázatokat tartalmaz.


Böngésző

Ismerje meg a legkiemelkedőbb nemzetközi együttműködéseket!
Az Erasmus+ programban, illetve a korábbi Comenius, Leonardo és Grundtvig programok keretében kiemelkedő színvonalon megvalósított projekteket minden évben nívódíjjal tünteti ki a Tempus Közalapítvány. A díjazott köznevelési, szakképzési és felnőtt tanulási projektek koordinátoraival készült interjúkból képet kaphatnak arról, hogyan néznek ki ezek a nemzetközi együttműködések a gyakorlatban, valamint ötleteket nyerhetnek saját projektjeik megvalósításához.

Új honlapfelület készült pedagógusoknak
A köznevelésben, szakképzésben és felnőttoktatásban dolgozók munkáját segítheti a www.tka.hu oldalon kialakított új felület, ahol a tanároknak szóló legfontosabb információkat és hasznos anyagokat gyűjtöttük össze. Az inspirációk, a szakmai témák és a módszertani ötletek akár a mindennapi oktatási tevékenység során, akár a pályázati részvételben segítséget nyújthatnak a pedagógusoknak. Az oldalról közvetlen linkkel érhető el az Erasmus+ tanárok Facebook oldal, megtalálhatók a pedagógusoknak szóló tematikus kiadványok, valamint interjúk olvashatók érdekes, izgalmas projekteket megvalósító pályázókkal.

Segítség a korai iskolaelhagyás megelőzésében
A CroCooS – Előzzük meg a lemorzsolódást! című nemzetközi projekthez kapcsolódóan létrehoztunk egy online felületet, amely gyakorlati segítséget nyújthat a mindennapi pedagógiai munkában. Itt a témában eddig készült hazai és nemzetközi kutatási anyagokat, rövidebb szakmai leírásokat, elemzéseket, ajánlásokat, jó gyakorlatokat és módszertani segédleteket lehet megtalálni a korai iskolaelhagyás témakörében.


Módszertani ötletek

Tudástár
A Tempus Közalapítvány honlapján lévő tudástárban több mint 800 módszertani ötlet és gyakorlat közül válogathatnak a pedagógusok többek között témakör, célcsoport vagy a fejlesztendő kulcskompetenciák alapján. Ezáltal segítséget kaphatnak a tanórák színesítéséhez, új pedagógiai módszerek kipróbálásához, illetve rövid, játékos feladatokat adaptálhatnak a Módszertani ötletgyűjteményből. A tanítási gyakorlatot pedig innovatív, interaktív módszerekkel, IKT-eszközök használatával újíthatják meg a Digitális Módszertárban található ötletek segítségével. A nyár folyamán feltöltött új digitális módszertani gyakorlatok beküldői indulhatnak a Digitális Pedagógus díjért is.


Képzések

Kicsiket vagy nagyobbakat tanít angol nyelvre? Jelentkezzen a Kisgyermekkori angol nyelvtanítás vagy a 21. század angoltanára képzésekre, ahol bevált módszerekkel, kiváló oktatókkal és ingyenes kiadványokkal ismerkedhet meg.

Pedagógusként, résztvevőként kihívások várják projektmenedzsment fronton? Új hazai vagy uniós pályázatokat kell beadnia, kezelnie vagy elszámolnia a következő időszakban? A Projektmenedzsment lépésről lépésre kurzus végigvezeti Önt a projektek tervezésén és lebonyolításán is, egyszerű eszközökkel, szemléletes példákkal.

Szakmai feltöltődésre, új pedagógiai eszközrendszerek, módszerek megismerésére törekszik? A kihívásokat felismerve Ön is szívesen belépne a 21. századi oktatás kapuján? Válogasson az Alma a fán képzési kínálatából!

Honlapunkon ingyenes cikkeket olvashat a projektmenedzsment, az EU-angol, a kisgyermekkori nyelvoktatás és az Alma a fán – pedagógus közösségek megerősítése képzésekhez kapcsolódóan. 

 

Utolsó módosítás: 2016.06.30.