EGT/Norvég Alapok 2014-2021: Társadalmi egyeztetés

2016.06.16.

Hír | Felsőoktatás, Köznevelés, Szakképzés

A következő Finanszírozási Mechanizmus programterületei véleményezhetőek.

Az EGT/Norvég Alapok három donor állama (Izland, Liechtenstein és Norvégia), valamint az Európai Unió között megegyezés született a Finanszírozási Mechanizmus 2014-2021-ről. Ennek keretében 15 európai ország összesen 2,8 milliárd euró összegű támogatást használhat fel a meghatározott programterületeken belül. Összesen 5 kiemelt terület és 23 különböző programterület található az előzetes tervezetben, melyek mindegyike összhangban van az európai kohéziós politikával és az előző évek tapasztalataival.

A Blue Book c. kiskönyvben minden terület leírása elérhető, és egy online felület segítségével bárki véleményezheti a tervezetet egészen 2016. július 8-ig. Ezt az alábbi linkre kattintva, a kérdőívet kitöltve tehetik meg az érdekeltek: Blue Book Konzultáció. Elsősorban azok hozzájárulásait várjuk, akik valamilyen formában érintettek valamely programban vagy tervezik, hogy a jövőben csatlakoznak a projektgazdák táborához. Természetesen magánszemélyek előtt éppúgy nyitva áll a lehetőség, mint intézményi, szervezeti képviselők számára.

A konzultációs folyamat során kapott észrevételek beépítésével születik majd meg a Finanszírozási Mechanizmus 2014-2021 végleges leírása és keretrendszere.

Utolsó módosítás: 2016.06.21.