Európa a polgárokért információs napok 2017-ben

2017.01.13.

Rendezvény | Nonprofit szervezet, Önkormányzatok

A Tempus Közalapítvány információs napokat szervez az Európa a polgárokért program pályázati lehetőségeiről 2017. januárjában és februárjában.

Az Európai Unió Európa a polgárokért programjának célja, hogy segítse a polgárokat az Unió történelmének, működésének alaposabb megismerésében, az uniós szakpolitikák és döntéshozatali folyamatok megértésében, miközben aktív szerepvállalásra és demokratikus részvételre ösztönzi őket. A program emellett kiemelt figyelmet szentel az európai identitás, a tolerancia és egymás kölcsönös megértésének erősítésére is.

Az információs napok szervezésével igyekszünk segíteni azokat, akik az Európa a polgárokért programban szeretnének pályázatot benyújtani.

A rendezvényeken szó lesz a program felépítéséről, általános és kiemelt prioritásairól, valamint már korábban megvalósított jó példákról. A főként gyakorlati információkra fókuszáló rendezvényeken áttekintjük a pénzügyi és a pályázat beadásával kapcsolatos tudnivalókat, a pályázati feltételeket, valamint a bírálati szempontokat, ezzel is segítve a sikeres felkészülést.

A rendezvények időpontjai, kiemelt témái és további információ:

2017. január 20. Európai emlékezet További információ
és regisztráció
2017. január 25. Civil társadalmi projektek További információ
és regisztráció
2017. február 1. Testvérvárosi találkozók, városok hálózatai További információ
és regisztráció
2017. február 8. Testvérvárosi találkozók, városok hálózatai További információ
és regisztráció

A rendezvények helyszíne: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.)

A rendezvényekre szeretettel várjuk települések, városok, helyi és regionális állami hatóságok, testvérvárosi bizottságok, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezetek, civil társadalmi szervezetek, valamint oktatási, kulturális és kutatóintézetek képviselőit. Vagyis mindazokat, akik pályázatot nyújthatnak be az Európa a polgárokért programban.

A rendezvényeken való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

Európai emlékezet – a program a modernkori Európa történelmében létrejött önkényuralmi rendszerek (különösen, de nem kizárólag a holokauszthoz vezető nácizmus, a fasizmus, a sztálinizmus és a totalitárius kommunista rezsimek) kialakulásának okait vizsgáló, valamint az említett rezsimek által elkövetett bűnök áldozataira való emlékezést szolgáló projekteket, illetve a közelmúlt európai történelmének más meghatározó pillanatait és mérföldköveit érintő projekteket támogatja.

Testvérvárosi találkozók – testvértelepülések polgárainak találkozóját támogatja a program. A polgárok mozgósítása helyi és uniós szinteken az európai uniós politikai intézkedések megvitatására ad lehetőséget, ezzel is elősegítve a polgári részvételt az európai uniós döntéshozatali folyamatokban. Lehetőséget kínál a társadalmi szerepvállalás erősítésére és az önkéntesség népszerűsítésére európai uniós szinten.

Városok hálózatai – azon településeknek és szervezeteknek nyújt támogatást, melyek hosszú távú együttműködésben dolgoznak együtt egy közös témán, hálózatokat hozva létre, ezáltal is növelve az esélyét egy fenntartható együttműködésnek.

Civil társadalmi projektek – azon projekteket támogatja a program, melyek során a polgárok olyan témákat dolgoznak fel, melyek közvetlen kapcsolódnak az európai uniós szakpolitikákhoz, lehetőséget teremtve ezáltal a közvetlen részvételre a döntéshozatali folyamatokban. A támogatott tevékenységek magukba foglalják a társadalmi szerepvállalás és szolidaritás előmozdítását, a vélemények összegyűjtését, és az önkéntességet.

Utolsó módosítás: 2017.01.26.