Szó Gellért cukrász az Erasmus+ program szimbolikus 9 milliomodik résztvevője

2017.06.19.

Erasmus 30 | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, EU

Az EU június 13-án ünnepelte az Erasmus külföldi csereprogram 30 éves fennállását, melyben eddig 9 millióan vettek részt.

Magyarországról az Erasmus+ program szimbolikus 9 milliomodik résztvevője Szó Gellért cukrász, aki két egymást követő évben is megnyerte a Magyarország tortája versenyt, idén pedig zsűritagként vesz részt a megmérettetésen. Saját bevallása szerint sikeréhez a Franciaországban töltött Erasmus+ szakmai gyakorlata is hozzájárult, hiszen lehetősége volt továbbfejleszteni tudását és képességeit, kitanulva munkája rejtett fortélyait. Ott ismerte meg azt a mentalitást is, amely a mai napig meghatározza a munkáját: a folyamatos fejlődés és fejlesztés fontosságát.

A programnak sok új, akár élethosszig tartó barátság vagy éppen szerelem is köszönhető: nagyon sokan vannak, akik egy Erasmus-os ösztöndíj alatt találták meg párjukat. Az Erasmus-párokról nemrégiben kiállítás is készült, ami például az Európa-napon, a Szabadság téren is látható volt – mindegyik képpár az egykori Erasmus-os fiatalokat és a mai közös családban élő párokat mutatja be. A kiállítás képeiből és a kapcsolódó történetekből bemutat párat az Európa Pont is.

A Bizottság szívügyének tekinti, hogy az Erasmus-generációval együttműködve úgy alakítsa az Erasmus+ 2020 utáni jövőjét, hogy a program még erősebb lábakon álljon, és még több fiatalt megszólítson. 

A teljes sajtóközlemény itt olvasható.

További információk           

Forrás: http://ec.europa.eu/hungary/news/20170613_erasmus_hu

Utolsó módosítás: 2017.06.19.