Café+ Vállaljunk közösséget! – Lezajlott az interaktív műhely

2017.06.29.

Hír | Szakképzés, Felnőtt tanulás, Ifjúság, Nonprofit szervezet, Önkormányzatok

Az európai szolidaritás körülményeiről és lehetőségeiről gondolkodtak közösen a Café+ Vállaljunk közösséget! című rendezvény résztvevői június közepén.

Az interaktív műhely a Tempus Közalapítvány Európa a polgárokért kapcsolattartó pontja és az Eurodesk Magyarország szervezésében valósult meg. A rendezvény során azt vizsgálták meg a résztvevők, mit jelent a szolidaritás fogalma, mit jelent ez a célkitűzés, prioritás az egyes Európai Uniós kezdeményezésekben és támogatási rendszerekben, és hogyan szolgálják ennek a célnak a megvalósulását a különféle, nemzetközi együttműködésekben megvalósuló projektek.

A témával foglalkozó szakmai előadás mellett olyan, az Erasmus+ program keretében ifjúsági, felnőtt tanulási és köznevelési területen, illetve az Európa a polgárokért program támogatásával megvalósuló projektek is bemutatkoztak, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a szolidaritáshoz. Számos téma megjelent a projektek bemutatásakor, például a marginalizált társadalmi csoportok segítése, az emberi jogokkal, aktív közösségi részvétellel kapcsolatos érzékenyítés, az integráció és a hátrányos helyzetű fiatalok megerősítése. A bemutatkozó projektekről rövid, képekkel illusztrált összefoglalók is készültek.

A rendezvényhez kapcsolódó anyagok (előadások, projektek bemutatása) elérhetőek ide kattintva.

Utolsó módosítás: 2017.06.29.