Ismét nemzetközi kiállításon a Study in Hungary

2017.09.21.

Hír | Felsőoktatás

Immár negyedik alkalommal állított ki a magyar felsőoktatás az EAIE kiállításon.

Az EAIE éves oktatási kiállítása idén Sevillában nyitotta meg kapuit 2017. szeptember 12-15. között, amelyen immár negyedik alkalommal állított ki a magyar felsőoktatás a Tempus Közalapítvány szervezésében. A Study in Hungary standon idén 12 magyar felsőoktatási intézmény mutatkozott be a világ minden tájáról érkező oktatási szakemberek számára.

Az EAIE (European Association for International Education) non-profit szervezetet 1989-ben alakult, amely azóta a felsőoktatás nemzetköziesítésében elismert európai központtá vált. Nemzetközi tevékenységük részeként rendezik meg Európa legnagyobb nemzetközi, felsőoktatással foglalkozó konferenciáját és kiállítását minden év szeptemberében, valamely európai nagyvárosban (2014 Prága, 2015 Glasgow, 2016 Liverpool, 2017 Sevilla). Az esemény fontos találkozópont a nemzetközi oktatási közösségben, az európai fókuszt megtartva, de a globális folyamatokba ágyazottan.

Idén Spanyolország adott otthont a rendezvény számára, hatezer oktatási szakember, felsőoktatásban dolgozó vett részt, és 95 ország képviseltette magát. A Tempus Közalapítvány 2013 óta vesz részt az éves kiállításon, szervezői munkával támogatja a magyar felsőoktatás megjelenését és a magyar felsőoktatási intézmények partnerkeresését.

2018-ban Svájc kerül a fórum középpontjába, és az eddigi növekvő tendenciát figyelembe véve, 6000 résztvevőnél is többen érkeznek majd, hogy megvitassák a felsőoktatás legfontosabb kérdéseit, eredményeit, valamint együttműködéseket hozzanak létre az oktatás és kutatás területén.

A TKA Genfben is tervezi a kiállításon való megjelenést. További információ a kiállításról itt.

A 2017-ben kiállító magyar felsőoktatási intézmények:

Budapesti Gazdasági Egyetem
Debreceni Egyetem
Dunaújvárosi Egyetem
Eötvös Loránd Tudományegyetem
Közép-európai Egyetem
Magyar Képzőművészeti Egyetem
Miskolci Egyetem
Óbudai Egyetem
Pécsi Tudományegyetem
Semmelweis Egyetem
Szegedi Tudományegyetem
Szent István Egyetem

Utolsó módosítás: 2017.09.22.