Hír | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Ifjúság, EU, Civil szervezet, Önkormányzatok

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon, április 18-án a Tempus Közalapítvány általános ügyfélszolgálata a közvetlen telefonszámon nem érhető el.

Rendezvény | Köznevelés, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Ifjúság

Hogyan használhatóak a gyakorlatban az oktatás, a képzés és az ifjúsági munka során az Erasmus+ projektek eredményei? Szeretettel várjuk Önt és munkatársait az Erasmus+ disszeminációs konferenciára és Nívódíj átadóra.

Képzés | Köznevelés

Akkreditált, moduláris rendszerű képzésünk nem módszert, hanem szemléletet tanít, és arra ösztönzi a pedagógusokat, hogy a gyerekekből előhívják azokat a képességeket, amelyeket az anyanyelv elsajátításakor természetes módon birtokolnak.

Hír | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Ifjúság, EU

Az Európai Bizottság az európai filmek, TV műsorok, és videojátékok sokszínűségének népszerűsítése céljából vetélkedőt indít.

Magazin | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Ifjúság

Magyarországon a korai iskolaelhagyás aránya a 2016-os adatok szerint 12,4 százalék. Ez több mint két százalékkal meghaladja az Európai Unió átlagát. Minek köszönhető ez a különbség? Felelősnek érzik-e magukat a pedagógusok? És főként, mi mindenre van ahhoz szükség, hogy a jelenleg romló tendencia pozitív irányba változzon?

Projekttükör | Civil szervezet

Az első világháború idején Hemingway alkotta a kifejezést, amely a jelenben ismét aktuális. Az elveszett generáció az oktatás-képzés, és munka világán kívül rekedt fiatalok csoportja, akik elsősorban a gazdasági világválság következményeit viselik. De hogyan lehetne segíteni nekik? Ehhez kínál eszközt az Edunet Alapítvány külföldi partnerekkel együtt kidolgozott, 16-24 éves fiataloknak szóló programja.

Hír | Köznevelés

Az Európa Tanács döntése alapján 2018-tól megszűnik a Pestalozzi program, ami azt jelenti, hogy a jövőben sem workshopok, sem nyári egyetemek nem kerülnek megrendezésre.