Pályázati felhívás felsőoktatási hallgatók számára külföldi részképzéshez igényelhető kiegészítő támogatásra Stipendium Hungaricum partnerek irányába.

Campus Mundi
Pályázati felhívás felsőoktatási hallgatók számára államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzésre, Stipendium Hungaricum partnerek irányába

A Tempus Közalapítvány (TKA) a Campus Mundi – felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program (EFOP-3.4.2-VEKOP/15) - projekt keretében ösztöndíjpályázatot hirdet a 2017/2018-as tanévben államközi egyezmények keretében megvalósuló részképzés kiegészítő támogatására felsőoktatási hallgatók számára.

Magyarországnak számos országgal van kétoldalú nemzetközi – kormányközi vagy tárcaközi – oktatási, tudományos és kulturális együttműködési megállapodása. A pályázat célja, hogy ösztöndíjat biztosítson felsőoktatási hallgatóknak olyan mobilitási programok megvalósításához, amelyeket államközi egyezmények biztosítanak a Stipendium Hungaricum Program partnerországaiban/-területein. Az ösztöndíj így egy lehetőség a külföldi partnerek által biztosított ösztöndíj (pl. tandíjmentesség) kiegészítésére.

Ezen tevékenységek során a hallgatók az itthoni tanulmányaikhoz szorosan kötődő, alap-, mester- vagy doktori képzésre vonatkozó részképzéseken vesznek részt, amelyek lehetővé teszik a nemzetközi hallgatói tudományos életbe történő bekapcsolódást, megjelenést, kutatási tevékenységet, szakmai és interkulturális tapasztalatszerzést, mely a hallgatók hazai képzésébe beépül, és a magyar munkaerőpiacon való elhelyezkedésben előnyt biztosít. Lehetőséget adhatnak továbbá kifejezetten szakdolgozat, doktori képzésben részt vevő hallgatók esetén a disszertáció megírásához szükséges kutatómunkára is.

Mivel ez az ösztöndíjtípus államközi egyezményeken alapul, pályázni kizárólag a pályázati felhívás 1. sz. mellékletében megjelölt tevékenységekre és célországokba lehet, melyek a pályázati felhívás megjelenésekor a következőek: Albán Köztársaság, Algériai Népi Demokratikus Köztársaság, Argentin Köztársaság, Belarusz Köztársaság, Egyiptomi Arab Köztársaság, Indiai Köztársaság, Indonéz Köztársaság, Iraki Köztársaság, Iráni Iszlám Köztársaság, Jemeni Köztársaság, Jordán Hásimita Királyság, Kínai Népköztársaság, Kurd Regionális Kormány fennhatósága alatt álló terület, Libanoni Köztársaság, Macedón Köztársaság, Marokkói Királyság, Mongólia, Oroszországi Föderáció, Pakisztáni Iszlám Köztársaság, Palesztin Autonómia, Tunéziai Köztársaság, Türkmén Köztársaság, Ukrajna és Vietnami Szocialista Köztársaság.

 

Pályázati felhívás

A 2017-2018-as tanévre vonatkozó új pályázati felhívás megtekinthető ide kattintva.

A pályázati felhívás 1. sz. melléklete megtekinthető ide kattintva.

A pályázati felhívás 2. sz. melléklete megtekinthető ide kattintva.

 

Pályázati határidők

Felhívjuk figyelmüket, hogy a pályázat benyújtására (Oroszország és Kína kivételével) további 2 hét áll rendelkezésükre, így a benyújtási határidők az alábbiak szerint alakulnak: 

Pályázati határidő: 2017. március 1.

Pályázati határidő az Oroszországi Föderáció esetében: 2017. február 15.

Pályázati határidő a Kínai Népköztársaság esetében: 2017. január 25.


A pályázat benyújtása

A pályázati anyagot a www.scholarship.hu honlapról elérhető online pályázati rendszeren keresztül lehet beadni, az alábbiak szerint:

  1. A bejelentkezés (regisztráció szükséges felhasználónév és jelszó megadásával, majd a felületen az önéletrajzi adatok kitötlésével) után az "Új folyamat/dokumentum indítása" gombra kell kattintani.

  2. Ez után a "Campus Mundi SH pályázatok" sort kell kiválasztani (nem pedig a "Campus Mundi pályázatok" sort!!!).


  3. Majd ezen belül Kína esetében a "Campus Mundi pályázat államközi egyezmények keretében 2017-2018 - Kína" sort, más célország esetében pedig a "Campus Mundi pályázat államközi egyezmények keretében 2017-2018" sort kell kiválasztani.

 

 

FIGYELEM!
Megváltozott a pályázati folyamat az OROSZORSZÁGI részképzésre jelentkezők részére:

 Az orosz fél megküldte saját pályázati feltételeit, szoros beadási határidővel.  Ahhoz, hogy sikerüljön a pályázatuk az orosz félnél is, mielőbb jelentkezzenek az Orosz Kulturális Intézetben a következők szerint: http://ruscenter.hu/beta/upimg/studinrus2017hu3.pdf

A sikeres pályázat feltétele, hogy az orosz fél áltál kért feltételeknek is megfeleljenek és beadják az általuk kért dokumentumokat az orosz fél áltál megadott határidőig. Így a Tempus Közalapítvány mellett az Orosz Kulturális Intézethez is szükséges pályázni. A kiutazáshoz mindkét fél jelölésére szükség van.

 

További információ: http://ruscenter.hu/beta/hu/studinrus.php

Kérjük, kérdéseikkel az Orosz Kulturális Intézethez; Dmitrij Hudorenkóhoz (1 3322154) forduljanak.

Utolsó módosítás: .