Szakmai műhely nemzetközi hallgatókat támogató mentorprogramok munkatársai részére

A Tempus Közalapítvány két alkalomból álló rendezvényén a külföldi hallgatók beilleszkedését elősegítő mentorprogramok elindítása és működtetése kerül fókuszba.

Időpont: 2017.10.04. 10:00-16:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány, Budapest, Kéthly Anna tér 1, 1077 6. emelet, Brüsszel terem

2017-ben elkészült a Mentorprogram-kézikönyv, amely a magyar felsőoktatási intézményekben létrehozandó vagy valamilyen formában már működő, külföldi hallgatókat támogató mentorprogram tervezésére, elindítására és sikeres működésére tesz javaslatot. Szintén ebben az évben készült el a Mentorkézikönyv, amely a mentorhallgatók munkájához nyújt támogatást. A kézikönyvek célja, hogy előmozdítsák a külföldi hallgatók számára nyújtott szolgáltatások minőségének fejlesztését.

A kétszer egynapos szakmai műhely során a kézikönyvek bemutatása mellett a kapcsolódó nemzetköziesítési folyamatok áttekintésére, valamint az intézményi jó gyakorlatok megismerésére és megosztására kerül sor.

A két alkalomból álló szakmai műhely második részének tervezett időpontja 2017. december 6. A két műhely szakmai tartalma egymásra épül, ugyanakkor tartalmát úgy alakítottuk ki, hogy, hogy a tematika lehetőséget adjon új érdeklődők második alkalomnál való becsatlakozására is.

A szakmai műhely facilitátorai:

Kiss László, Nyüsti Szilvia – Okt-Full Tanácsadó Kft.

Tervezett program:

09:30-10:00 Érkezés és regisztráció
10:00-10:30 Bemutatkozás és a szakmai műhely programjának ismertetése
10:30-10:50 Átfogó helyzetkép a nemzetközi hallgatókról, az intézmények nemzetköziesítésének kérdéseiről
10:50-11:10 (Kávé)szünet
11:10-12:00 A külföldi hallgatókkal kapcsolatos saját tapasztalatok mozgósítása, megosztása
12:00-13:00 Ebédszünet
13:00-13:30 A Mentorprogram-kézikönyv bemutatása, feldolgozása
13:30-15:30 Csoportmunka: a Mentorprogram-kézikönyv tematikája mentén egy lehetséges mentori projekt tervezése és szervezése, a tervek prezentálása, a tervek közös értékelése
15.30-16:00 A tapasztalatok megbeszélése és a workshop zárása

Ha a programmal kapcsolatban bármilyen kérdése merül fel, kérem, forduljon Mészáros Gabriellához a gabriella.meszaros{kukac}tpf.hu email címen vagy a (+36 1) 237-1300/108-as telefonszámon.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Az első szakmai műhelyre (2017. október 4., szerda) vonatkozó részvételi szándékát a következő regisztrációs felület kitöltésével jelezheti legkésőbb 2017. szeptember 27. 12:00-ig.

Tekintettel arra, hogy a rendezvényen részt vevők létszámát a hatékony együttműködés érdekében maximum 30 főben kell korlátoznunk, a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében, valamint egy intézménytől egyelőre egy fő regisztrációját tudjuk elfogadni. A 30 fő feletti jelentkezések kezelésére várólistát alakítunk ki, aminek résztvevőit esetleges visszamondás esetén értesítjük a részvétel lehetőségéről.

Emiatt kérjük, figyelje visszajelzésünket regisztrációja elfogadásáról, illetve a várólistára kerülésről. Kérjük, amennyiben esetleges elfogadott regisztrációját követően mégis elállna a workshopon való részvételtől, azt jelezze számunkra, hogy a megüresedett résztvevői helyet tervezetten betölthessük.

Amennyiben regisztrálni szeretne a rendezvényre, kérjük, a regisztrációs űrlap kitöltése mellett töltsék ki rövid, anonim igényfelmérő kérdőívünket is, hogy megismerhessük a résztvevők témával kapcsolatos tapasztalatait, a képviselt intézmény gyakorlatát, illetve a rendezvénnyel kapcsolatos előzetes elvárásokat A kapott információk hozzásegítenek minket, hogy rendezvényünk tartalmát a résztvevői igényekhez igazítsuk, illetve a szakmai munka elvárásoknak megfelelő szervezzük. A kérdőív kitöltése önkéntes.

Igényfelmérő kérdőív linkje

Kérjük, vegy figyelembe, hogy az igényfelmérő kérdőív kitöltése nem elegendő a rendezvényre történő regisztrációhoz!

Utolsó módosítás: 2017.10.05.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány