DebreceniNap.hu | Magyar nyelvtudását száznegyvennégy tanuló akarta csiszolni, húsz oktató fejlesztette a magyar nyelv tanításával kapcsolatos ismereteit, tizennyolcan a magyar-lengyel szövegek fordításáról tanácskoztak egy-egy konferencián, négyen pedig angolul tanultak a magyar kultúráról és történelemről július közepétől augusztus közepéig a nyári egyetemen.

ZetaPress.hu | A Holokauszt Roma Áldozatainak Emléknapja alkalmából nemzetközi összehasonlításban is egyedülálló kiállítás nyílt a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban az Európa a polgárokért program támogatásával.

SzegedMa.hu | A Talentum Alapítvány harmadik alkalommal szervezte meg az Interkulturális Angol Nyelvi Tábort, amelynek célja, hogy a fiatalok a „hagyományos” nyelvóráktól eltérően, interaktív módon, „élő” környezetben gyakorolják az angol nyelv használatát. Egy hónapra öt országból (Szerbia, Törökország, Olaszország, Örményország és Izland) érkeztek Szegedre az Erasmus+ program keretében azok az önkéntesek, akik a tábor mindennapi életét koordinálják két héten keresztül. Minden nap egy-egy országot mutatnak be a képviselők angol nyelven, aktív feladatokkal, játékokkal, énekléssel és főzéssel színesítve a palettát.

ModernIskola.hu | Állandó fejlődésre késztet, felfrissíti a hétköznapi munkát, elősegíti a szakmai és módszertani megújulást. Ezt mondják azok a tanárok, akik az iskolában is használnak digitális eszközöket. Dénesné Szak Andrea a kaposmérői Hunyadi János Általános Iskola pedagógusa például már kétszer is elnyerte a Digitális Pedagógus Díjat, amelyre idén is lehet pályázni!

SzegedMa.hu | A Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából öt pedagógus – a Tempus Közalapítvány EGT Alap pályázati támogatásával – szakmai látogatáson vett részt, a norvégiai Odda szakképző iskolájában.

Lánchíd Rádió | A Lánchíd Rádió Útitárs című műsorában két sikeres fiatal, Holicza Péter ifjúsági olimpiai bajnok kajakos és Laposa Zsófia borász számolt be úti kalandjairól. Többek között arról, hogyan lehet egy-két év alatt négy nyelvet is megtanulni, diákként hogyan kell alkalmazkodni a helyi kultúrához, és hogyan lehet kihozni a legtöbb élményt az Erasmus programból. A beszélgetésből az is kiderül, hogy a külföldön átélt magunkra utaltság olyan erőforrásokat szabadít fel bennünk, ami hegyeket mozgathat meg.

Délmagyar.hu | A Szegedi Tudományegyetem húsz évvel ezelőtt csatlakozott az Erasmus programhoz, azóta folyamatosan nő azon külföldi diákok száma, akik itt tanulnak a programnak köszönhetően.

Karc FM | Miért jó erasmusosnak lenni? Mi a program célja? Kinek szól az Erasmus+? Milyen tevékenységeket támogat? A program köznevelési és szakképzési részéről, valamint a felsőoktatási és ifjúsági lehetőségeiről beszélgettek a Spájz című műsorban - többek között Verses István programvezetővel.

MagyarIdők.hu | Az „Ösztöndíjprogram keresztény fiataloknak” elnevezésű program alapításának célja, hogy lehetőséget adjon felsőfokú tanulmányok folytatására magyar felsőoktatási intézményekben keresztény fiataloknak, akiknek származási országában a keresztény közösségek vallási üldöztetésnek, fenyegetésnek vannak kitéve, vagy korlátozzák szabad vallásgyakorlásukat.

Hajdú Online | Öt nemzet diákjaival szerezték vissza a környék gyógyvizeiből „eltűnt” ásványokat a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájának tanulói. Így ismerkedtek játékosan egymás kultúrájával és nyelvével egy héten át.

Beol.hu | A Munka alapú tanulás a felnőttképzésben című nemzetközi projekt eredményeként olyan új, európai szinten is egyedülálló, komplex módszertant dolgoznak ki, aminek alkalmazásával megkönnyíthető a tanulás és a munka közötti átmenet. A Békés megyében kipróbált eljárást egész Európában alkalmazhatják. Az eddigi tapasztalatokat a napokban összegezték.

MagyarHírlap.hu | Az Erasmus+ továbbra is az Európai Unió (EU) egyik kiemelt programja lesz, az oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramra 2014 és 2020 között csaknem 14,7 milliárd eurót fordítanak - mondta az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője a program elindításának 30. évfordulója alkalmából rendezett keddi budapesti konferencián.

2017.05.17.

Magyar Katolikus Rádió | Gyakorolni az idegen nyelvet, bővíteni a tárgyi ismereteket. Talán ez az elsődleges célja a külföldi ösztöndíjas felsőoktatási részképzésnek. De ennél jóval többet jelent egy másik országban több hónapot eltölteni egyetemistaként, szakmai gyakorlaton vagy önkéntesként - derült ki az Erasmus+30 Szabadegyetemen. Az összeállítás 30.30 percnél kezdődik.

Echo TV | A szolidaritásról és a társadalmi elkötelezettségről szólnak a fiataloknak szóló programok, melyek az Európai Ifjúsági Hét alkalmából Európa és Magyarország több nagy városában egyszerre zajlanak. Az eseménysorozat fő koordinátora az Erasmus Plusz Program Nemzeti Irodája.

&U magazin | Ha nyelvet tanulnál, ha kipróbálnád a világ legjobb egyetemeit, vagy ha ki akarsz lépni a komfortzónádból, neked szól az Európai Unió legnépszerűbb programja. Íme, a legfontosabb kérdések és válaszok az Erasmus+ programról.

Hajdú Online | Idén ünnepli harminc éves fennállását az Erasmus-program, aminek elmaradhatatlan része a SocialErasmus hét is. A szociális kampány célja, hogy megmutassák: a mobilitáshoz hozzátartozik az önkéntesség is.

5perc Angol magazin | Anyanyelvi környezetben és folyamatos idegennyelv-használat közben ugrásszerűen fejlődik a nyelvtudás. A számtalan kaland, élmény és tapasztalat mellett ez az Erasmus+ program egyik legnagyobb előnye.