Campus MundiSzakmai gyakorlat

Bianka rengeteg élménnyel és tapasztalattal tért haza Kréta szigetéről, ahol Campus Mundi szakmai gyakorlatát töltötte. Munkája mellett bejárta a szigetet és személyisége is sokat fejlődött.

Örömteli munka és hálás vendégek - a görög sziget csodája

Miért a Campus Mundi ösztöndíjra pályáztál és kitől hallottál róla?

Elsősorban nővéremtől hallottam a Campus Mundi ösztöndíjról, majd egy előadáson vettem részt ezzel kapcsolatban, és ekkorra már biztos voltam benne, hogy a nyáron teljesítendő kötelező szakmai gyakorlatomhoz mindenképpen meg szeretném pályázni.

Hogyan készültél az ösztöndíjas időszakra? Voltál már a célországban előtte? Informálódtál a kinti körülményekről?

Tavaly nyáron már eltöltöttem egy hetet  Görögországban, Kréta szigetén ugyanabban a szállodában, ahova most gyakornokként tértem vissza. Ezáltal tisztában voltam az ottani megélhetési lehetőségekkel, árakkal, programokkal. Emellett folyamatosan tartottam a kapcsolatot a hotelben dolgozókkal, és bármilyen kérdésem felmerült, azt bátran megtudtam kérdezni utazás előtt.

Mesélnél a kinti körülményeidről? Sikerült barátokra lelned? Mi volt a legemlékezetesebb pillanatod?

Előzetes megbeszélés alapján, biztosítva volt számomra a szállás, a hotel egyik stuff room-jában egy szobatárssal együtt, illetve napi háromszori étkezésre is volt lehetőségem. Két műszakban dolgoztam, vagy reggeltől délután 4 óráig, vagy 4-től éjfélig. Mindkét esetben előtte vagy éppen utána folyamatosan mentem és fedeztem fel a sziget kincseit. Ebben nagy részt az játszott közre, hogy elég hamar igen jó kapcsolatot építettem ki a kollégáimmal, akik mindenben a segítségemre voltak, bármiről is volt szó. Rengeteget nevettünk és szórakoztunk együtt munka közben és azon kívül is. Az egyik legemlékezetesebb talán az volt, hogy egy nagy álmom vált valóra azzal, hogy eljutottam Santorini szigetére.

Szakmailag mit adott az ösztöndíjas időszak? Miben fejlődtél leginkább?

Rengeteget adott ez a 3 hónap számomra, úgy érzem nagyon sokat fejlődött a személyiségem. Az önálló problémamegoldó képesség és a határozottság talán az a két dolog, amit kiemelnék, ezekben érzem a legnagyobb változást.  Nagyon sokféle, idegen kultúrájú emberrel ismerkedhettem meg és lettem jóban. A másik legjobb dolognak pedig talán azt az érzést mondanám, amikor a vendégek visszatértek és köszönetet nyilvánítottak az általam ajánlott programok és segítség miatt, mert ezzel szebbé varázsolhattam a nyaralásukat.

Tervezed még, hogy pályázol további külföldi ösztöndíjra? Mit üzennél a többi hallgatónak, miért vágjon bele a külföldi szakmai gyakorlatba?

Mindenképpen tervezem a mesterképzésem során ismét megpályázni a Camupus Mundit, és ugyanígy ajánlanám bárkinek, aki szívesen kipróbálná magát külföldön, idegen környezetben. Szerintem mindenkinek ki kell próbálni egyszer élete során.

 

Képek: Mericli Bianka Selin

 

További történetekért kövesd Facebook oldalunkat vagy katt ide

Utolsó módosítás: 2019.06.20.