Campus Hungary

Miklós Campus Mundi ösztöndíjjal vett részt az Európai Érsebészeti Társaság éves konferenciáján Spanyolországban, ahol megismerkedett a legújabb érsebészeti diagnosztikus és terápiás módszerekkel.

Érsebészeti konferencia Valenciában

Miért a Campus Mundi ösztöndíjra pályáztál és kitől hallottál róla?

A Campus Mundi ösztöndíjról egy PhD-hallgatótársamtól értesültem, aki ezzel az ösztöndíjjal vett részt egy írországi szakmai gyakorlaton. Szerettem volna támogatást kapni az Európai Érsebészeti Társaság éves konferenciáján való részvételemhez és előadásomhoz.

Hogyan készültél az ösztöndíjas időszakra? Voltál már a célországban előtte? Informálódtál a kinti körülményekről?

15 éve voltam egyszer Spanyolországban. Repülőjegyet, szállást foglaltam az utazásra, és természetesen informálódtam a kinti körülményekről, az időjárásról, a város kulturális és szórakozási lehetőségeiről. Még szeptember végén is 30 fok körüli hőmérséklet volt, és nagyon tetszett Valencia építészete az óváros gyönyörű házaival és templomaival.

Mesélnél a szállásodról és a mindennapokról? Volt valami emlékezetes, vagy nagyon más az itthoni életedhez képest?

A szállásom kiváló volt, közvetlenül a konferencia helyszíne mellett helyezkedett el. Nagyon tetszett a város igazi mediterrán hangulata. Talán a szieszta volt az, ami nagyon más a budapesti élethez képest, mindig úgy kellett tervezni az ebédet, hogy 2-ig végezzünk, mert bezárnak az éttermek. Mivel Valencia tengerparti város, sok halat és tengeri herkentyűt ettünk, illetve a paella nevű nagyon finom helyi specialitást, ami valójában egy rizses egytálétel. Természetesen a sangria sem maradhatott el. :)

Sikerült megismerkedned más résztvevőkkel is?

Egy jó hangulatú beszélgetés során megismertem azon cég képviselőit, akiktől egy háromdimenziós ultrahangkészüléket veszünk bérbe egy kutatásunkhoz. A kávészünetekben alkalmunk volt beszélgetni a konferencia résztvevőivel, megismerni egymás kutatási témáit. Ott hívták fel a figyelmemet egy kiváló téli ausztriai workshopra. A konferencia során összebarátkoztam olyan kollégáimmal, akiket azelőtt alig ismertem.

Szakmailag mit adott az ösztöndíjas időszak? Lettek új céljaid? Hogy látod, miben fejlődtél leginkább?

Szakmailag is nagyon hasznosnak tartottam a konferenciát, ugyanis megismerkedhettem a legújabb érsebészeti diagnosztikus és terápiás módszerekkel és az Európai Érsebészeti Társaság legfrissebb irányelveivel. Kifejezetten érdekes volt az a szekció is, melyben szakterületem két legnevesebb szakmai folyóiratának főszerkesztői beszéltek a legfontosabb publikációs feltételekről. Úgy gondolom, hogy sokat fejlődött az angol nyelvű előadói készségem. Szeretnék egy előadással vagy poszterrel kijutni Bécsbe az Európai Radiológiai Társaság 2019. évi konferenciájára is.

Egy nemzetközi környezetben rengeteg új tapasztalatot lehet szerezni, határokon átívelő barátságokat lehet kötni. Karrier szempontjából is nagyon előnyös egy külföldi tanulmányút, mivel a munkaerőpiacon nagyra értékelik a nemzetközi tapasztalatokat. Az sem akadály, ha nem vagy elég magabiztos a nyelvtudásodban, ugyanis senki nem várja el, hogy anyanyelvi szinten beszéld a nyelvet. Biztatok mindenkit, hogy használja ki ezt a nagyszerű lehetőséget, és vegyen részt nemzetközi konferencián vagy szakmai gyakorlaton a Campus Mundi támogatásával.

 

Fotók: Vértes Miklós

 

 

 

További történetekért kövesd Facebook oldalunkat vagy katt ide

 

Utolsó módosítás: 2019.06.21.