Campus MundiSzakmai gyakorlat

Martina, a Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus-vendéglátás szakos tanulója, 2018 nyarát Minnesota alighanem legközkedveltebb szállodájában, a Grand View Lodgeban tölthette. A Campus Mundi ösztöndíj megpályázásával élete eddigi legjobb nyarában volt része, hiszen szakmai fejlődése mellett bakancslistájáról is kihúzhatott jó pár élményt és helyszínt.

A nyár, amikor lekerült pár hely a bakancslistámról

Szakmai gyakorlatra utaztam ki az Egyesült Államokba, azzal a céllal, hogy betekintést nyerhessek egy sikeresen működő amerikai resort működésébe. Részt vehettem a szálloda mindennapjaiban és így elleshettem, mi az amit ők másképp csinálnak.

Olyan tapasztalatokkal gazdagodtam, amelyeket sosem szerezhettem volna meg kizárólag az iskolapadban ülve.

Felszolgálóként dolgoztam a szállodában, ami azt jelentette, hogy folyamatos kapcsolatban voltam a vendégekkel, a menedzserekkel, a többi felszolgálóval és a séfekkel is. Lényegében mindenkivel. A gördülékeny munka kulcsa egyértelműen a megfelelő kommunikáció volt, ami egész idő alatt tökéletesen ment mindenkivel. Reggelente reggeli felszolgáló voltam, majd esténként az ottani egyik elegáns étteremben lehettem pincér. Érdekes volt, hogy bár a pozíció ugyanaz, mégis teljesen más volt az ellátandó feladatok köre (így a kihívások is), hiszen a vendégek is mást vártak el egy egyszerű reggelitől, mint egy étteremtől.

Az idei Campus Mundis nyaram megerősített abban, hogy a szállodaipar az, ahol a későbbiekben el szeretnék helyezkedni. Megfelelő menedzseléssel el lehet érni, hogy a szálloda minden dolgozója és vendége egy nagy családként tekintsen egymásra, és ez az, amire vágyom. Sok mindent nem értettem a kiutazásom előtt a szállodákkal kapcsolatban, de ez a nyár rengeteg kérdésre választ adott.

Hihetetlenül érdekes az amerikai kultúra és mentalitás.

Alapvetően nagyon nyitottak, segítőkészek és jószívűek. Egy ellenpéldával sem találkoztam az ott töltött idő alatt, pedig három hónap alatt négy államban is megfordultam. Ez az, amiről mindannyiunk példát tudna venni, és nemcsak a személyes kapcsolatainkat vinné előbbre, hanem a munkahelyen eltöltött időt is „szórakozásként” élhetnénk meg egy kis felszabadultsággal, kiszabadulva a szürke hétköznapok nyomása alól.

A támogatásnak köszönhetően több helyszínt is lehúzhatok a bakancslistámról.

Szeretném nyomatékosítani, hogy ha nincs a Campus Mundi ösztöndíj lehetőség, akkor ez számomra nem válhatott volna valóra. Nemcsak Minnesotán belül volt lehetőségem utazni, ahol láthattam Minneapolist, és több állami parkot is, de eljuthattam New Yorkba, Las Vegasba, és végül, de nem utolsó sorban a lenyűgöző Grand Canyon Nemzeti Parkba.

Az ország mérete és a távolságok miatt kivitelezhetetlen lett volna önerőből eljutni ezekre a helyekre egy nyár alatt. Tele tudással, inspirációval és élményekkel érkezhettem haza Magyarországra, nem is lehetnék ennél hálásabb.

Fotók: Dobos Martina

 

További történetekért kövesd Facebook oldalunkat vagy katt ide

 

Utolsó módosítás: 2019.06.21.