Campus Mundi

Borbála tanító szakos hallgatóként az osztrák hegyekben töltötte Campus Mundi ösztöndíjas időszakát, ezzel teljesülhetett a nagy álma. A kint szerzett új élmények és a nemzetközi barátságok pedig még nagyobb álmokat inspiráltak.

Szerelemben a hegyekkel

Miért a Campus Mundi ösztöndíjra pályáztál?

A Campus Mundi ösztöndíjról egy ismerősömtől hallottam először. Mindig nagy álmom volt, hogy egy másik országban, teljesen más oktatási rendszerben és nyelven is kipróbáljam magam. Az ösztöndíj lehetőséget adott erre, így nem tétováztam sokat, mikor pályázásra került a sor.

Miért éppen Ausztria és miért Innsbruck?

Elsősorban a német nyelvtudásomat szerettem volna fejleszteni, illetve szerettem volna kipróbálni magam tanítóként egy osztrák iskolában. Innsbruckra akkor esett a választásom, mikor egy ismerősöm élménybeszámolóját végighallgattam. Teljesen lenyűgözött, amiket mesélt;

alig vártam, hogy én is egy hegyekkel körülvett kisvárosban élhessek.

Milyen szakmai eredményeket értél el? Miben változtatta meg a kint töltött időszak a jövőbeni terveid?

A kint töltött öt hónap alatt rengeteget fejlődtem, a nyolc félévem közül az itt töltött idő volt a leginspirálóbb, személyes és szakmai szempontból nézve egyaránt. Nagyon pozitív élmény volt osztrák iskolában gyakorlatot szerezni, annak ellenére, hogy a nyelvtudásomon még maradt csiszolni való. Nagyon sok barátságot kötöttem szintén ösztöndíjas hallgatókkal, akikkel a félév után is napi szinten kapcsolatban állunk.

Mi volt a legérdekesebb élményed, tapasztalatod?

Nagyon nehéz lenne egyet kiemelni. Első helyen nekem az interkulturális kapcsolatok és barátságok kialakítása áll. Nagyon élveztem, hogy különböző kulturális háttérből jövő ember között tölthettem az időm nagy részét. Ez lehetőséget adott arra, hogy több szemszögből, másféle gondolkodásmóddal közelíthessek a mindennapjaimhoz és magához az élethez is általában. A másik nagy élményem, hogy megtanultam síelni, és rengeteg sportban és szabadidős tevékenységben kipróbálhattam magam. Életem egyik legjobb tapasztalata volt az itt töltött időszak és nem titkolt vágyam, hogy visszatérhessek Innsbruckba.

 

Szerző: Szőkendi Borbála

Fotók: Szőkendi Borbála

 

További történetekért kövesd Facebook oldalunkat vagy katt ide!

 

Utolsó módosítás: 2020.08.03.