Erasmus+

Ruppert Viktor az ELTE angolszakos hallgatója azt mondja, külföldi tapasztalat nélkül könnyű beszűkülni, ezért érdemes pályázni az Erasmus ösztöndíjra.

Miért jelentkeztél Erasmus ösztöndíjra, és miért éppen Limerickbe?

Gondolkodási időt akartam nyerni, hogy eldöntsem, miről írjam a szakdolgozatomat, ráadásul jól mutat az önéletrajzban, ha az ember kint töltött egy félévet. Ami Limericket illeti, angolszakosként kézenfekvő volt, hogy angol nyelvterületet válasszak.

Milyen új kapcsolatokat tudtál kialakítani?

Írországban nagyon fontos a közösségi élet. Rengeteg kisebb klub szerveződik, amelyekben a lovaglástól a repülésig mindennel lehet foglalkozni. Ezekben nem voltam túl aktív, de így is sikerült új barátokat szereznem, akik nagyon kedvesek és befogadóak voltak.

Mennyire volt fontos a szórakozás?

Az ír hallgatók a vizsgaidőszakban reggel héttől este tízig tanulnak, de évközben minden nap bulizni járnak. Limerickben nincs sok szórakozóhely, ezért folyton házibulikat tartanak, amik nagyon élvezetesek.

Tudtál már kamatoztatni valamit a kinti tapasztalatokból?

Azóta szereztem egy munkahelyet a szakmámban, amihez talán a limericki félév is hozzásegített.

Szerinted mennyire fontos, hogy a hallgatók pályázzanak Erasmus ösztöndíjra?

Kötelező érvényűnek kellene venni, enélkül ugyanis nagyon könnyű beszűkülni. Azt gondoljuk, hogy Budapest a világ közepe, de külföldön más városokat, embereket, kultúrákat lehet megismerni. Az Erasmusszal olyan dolgokat tanulhatunk meg, amikre egyébként nem lenne lehetőség.


Az interjút Szurovecz Illés készítette, aki az Erasmus riporteri felhívásunkra jelentkezett. Köszönjük!

Utolsó módosítás: 2016.01.04.