Campus Mundi ösztöndíjak a világ bármely országába

 


 Miért érdemes Campus Mundi  ösztöndíjakra pályázni?  

  • Mert külföldi tapasztalattal előnyt szerzel a munkaerőpiacon.
  • Mert nyelvtudásod fejlődik, magabiztosabbá válsz.
  • Mert nemzetközi szakmai kapcsolatokat építesz ki.
  • Mert interkulturális környezetben szerzel élményeket.

 Elérhető ösztöndíjtípusok  

Szeretnél külföldön kurzusokat teljesíteni?
>> Válaszd a külföldi részképzést egy félévre!

Szeretnél külföldön munkatapasztalatot szerezni? 
>> A szakmai gyakorlat neked szól.

 Jó, ha tudod!

Részképzés és szakmai gyakorlat esetén is lehetőség van az ösztöndíjas időszakot fizikai és virtuális részvétellel teljesíteni, azaz a mobilitás egy része online végezhető, míg a másik része személyes részvétellel zajlik a célországban. Ösztöndíj a külföldön töltött (fizikai vagy virtuális) időszakra jár.
A kiválasztott célországba való beutazási szabályokról a Konzuli Szolgálat honlapján lehet tájékozódni, a konzuliszolgalat.kormany.hu címen!

Kapcsolódj be a nemzetközi tudományos életbe, fedezz fel egy új országot, ismerj meg új szakembereket, szerezz új barátokat!

  

                


> KÜLFÖLDI RÉSZKÉPZÉS <

Amennyiben külföldön szeretnél tanulni egy félévet vagy trimesztert intézményed külföldi partneregyetemeinek egyikén, vagy akár egy tanévet is államközi egyezményeknek köszönhetően, akkor ez a felhívás Neked szól! A világ számos országában lehetőséged van tanulmányaidhoz kapcsolódó kurzusok elvégzésére.
Az ösztöndíj időtartama 3–5 hónap lehet intézményközi -, vagy államközi egyezmények esetében.

 Én pályázhatok rá?  

Igen, ha legalább középfokú nyelvtudásod van abból a nyelvből, amelyen külföldi tanulmányaidat folytatod. Pályázati feltétel minden képzési szinten a minimum 1 lezárt félév, de alap- és osztatlan képzésen legalább 2 lezárt félév szükséges a kiutazáshoz, valamint az aktív hallgatói jogviszony.

 Mennyi ösztöndíjat kaphatok?  

Az ösztöndíj mértéke a célországtól függően havi 200.000–350.000 Ft.

 Meddig jelentkezhetek?  

Pályázni folyamatosan lehet; javasolt a részképzés kezdő napja előtt 3 hónappal benyújtani a pályázatot.
TECHNIKAI HATÁRIDŐ:  minden év március 30. 

A részletekért kattints ide!

> KÜLFÖLDI SZAKMAI GYAKORLAT <

Ha szeretnél néhány hónapig egy külföldi szervezet munkájába bekapcsolódni, a Campus Mundi ösztöndíjprogram lehetőséget ad erre! Mester- és PhD-képzés alatt pedig kutatási tevékenységre is pályázhatsz, használd ki az alkalmat!
Az ösztöndíj időtartama 3 hónap (vagy rövidebb időtartam esetén minimum 15 kredit).

 Én pályázhatok rá?  

Igen, ha legalább középfokú nyelvtudásod van a munkanyelvből. Feltétel minden képzési szinten a minimum 1 lezárt félév. Szakmai gyakorlat megvalósításakor nem szükséges az aktív hallgatói jogviszony. Az abszolutórium megszerzését követő 12 hónapon belül is teljesíthető a külföldi szakmai gyakorlat.

 Mennyi ösztöndíjat kaphatok?  

Az ösztöndíj mértéke a célországtól függően havi 200.000–350.000 Ft.

 Meddig jelentkezhetek?  

Pályázni folyamatosan lehet; javasolt a szakmai gyakorlat kezdő napja előtt 3 hónappal benyújtani a pályázatot.
TECHNIKAI HATÁRIDŐ: minden év június 30.

A részletekért kattints ide!

> RÖVID TANULMÁNYÚT <

A Campus Mundi rövid tanulmányút ösztöndíj 2021-ben lezárult. Összegyűjtöttük a pályázatban 2016 óta részt vett hallgatók élményeit, tudományos és ismeretterjesztő publikációit. Izgalmas úticélok és érdekes statisztikai adatok a Campus Mundi rövid tanulmányútról IDE kattintva érhetők el.


A Campus Mundi ösztöndíjprogramban részt vevő felsőoktatási intézmények listája megtalálható a Kitől kérdezhetsz? - Intézményi kapcsolattartók oldalon. A megpályázható partneregyetemekről, a szakmai gyakorlati lehetőségekről és a pályázati folyamatról egyeztess a Campus Mundi intézményi kapcsolattartóddal.

 

 

Kíváncsi vagy korábbi Campus Mundi ösztöndíjasok élménybeszámolóira? Itt elolvashatod történeteiket.

 

A Campus Mundi – felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program EFOP-3.4.2-VEKOP-15-2015-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 2016 – 2021 között, a Tempus Közalapítvány kezelésében.

 

 

 

Utolsó módosítás: .