Hamarosan ismét Európai Ifjúsági Hét!

2019.04.16.

Eurodesk | Ifjúság

Magyarországon közel 60 programra várják a fiatalokat összesen 33 településen az Európai Ifjúsági Héten, amely április 29. és május 5. között zajlik Európa-szerte.

Az Ifjúsági Hét az Európai Bizottság kezdeményezése, hagyományosan két évente rendezik meg egész Európában. Idei fő témája az európai parlamenti választásokhoz illeszkedve „A demokrácia és én”, illetve az Erasmus+ program és az Európai Szolidaritási Testület lehetőségeinek széleskörű népszerűsítése. Hogyan befolyásolhatják a fiatalok az életüket meghatározó legfontosabb döntéseket, és miként vállalhatnak nagyobb szerepet a társadalom jobbá tételében? Ezekre és hasonló kérdésekre keresünk választ a kampányhét során.

Hazánkban a Tempus Közalapítvány koordinálásával közel 60 program valósul meg a héten. A programok megvalósítói fiatalokkal foglalkozó civil szervezetek, intézmények, közösségek.

Lesz például mobil szabaduló szobás játék tanodás fiatalok számára Budapesten, drámapedagógiai foglalkozások Baranya megyei falvakban, ifjúsági konferencia Komáromban, élő színházas Szociopoly Magyaralmáson. Van választásod?! címmel oxfordi vitanapot szerveznek az Eurodesk partnerek a IX. kerületben, május 1-én Szegeden pedig Mobilitási Majálissal várják a nemzetközi lehetőségek iránt érdeklődő fiatalokat a szervezők. Debrecenben „Teret nyitunk EU köntösben” címmel középiskolai osztályok számára EU-s vetélkedőt szerveznek, Pécsett egész héten át várják a fiatalokat, többek között "Nyiss a világra!" várostörténeti vetélkedővel, szolidaritási játékokkal. Észak Magyarországon régiós road-show, Győrben world café és élőlánc lesz, ezen kívül lesznek programok többek között Szombathelyen, Csornán, Szentgotthárdon, Kecskeméten, Gyulán, Szolnokon, Karcagon, Törökszentmiklóson, Nagykállón, Nyíregyházán, Egerben és Ózdon is.

A magyar események részletei megtalálhatók az Európai Ifjúsági Hét folyamatosan frissülő honlapján

Böngéssz az események közt, ne maradj le! 

Utolsó módosítás: 2019.05.23.