Erasmus+ nap a Trefortban

Partner hír | 2019.05.15.

Pályázóink hírei | Szakképzés

2019. április 25-én, szakmai nap keretében rendezett találkozót a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma azon a tanulók és szakértő kollégák részére, akik a találkozóig, a 2018/19-es tanévben, az összesen 16 turnusban lebonyolított Erasmus+ szakképzési mobilitás résztvevői voltak. Az esemény azonban az iskola valamennyi tanulója, dolgozója számára nyitott volt.

Az összejövetel, mint az előző két tanévben is, lehetőséget nyújtott az utakon részt vevő 50 tanulónak, 13 kísérő tanárnak és 19 szakképzési szakértőnek, hogy bepillantást nyerjenek egymás mobilitásába. Minden csoport egy általuk összeállított bemutatóval készült, mely szakmai és kulturális eseményeket mutatott be. A tanulók a helyszínen kommentálták a képeket, felidézték az együtt töltött időt, a szép emlékeket.

Az eseményen több csoport is átvehette Europass mobilitási igazolványát, valamint részvételi igazolásátt Kiss Mihály igazgató úrtól. A programot színesítette, hogy sor került a korábban meghirdetett Erasmus+ fotóverseny eredményének kihirdetésére is. A győztes fénykép készítője Szarka Dávid gépi forgácsoló tanuló, aki Szlovákiában töltötte szakmai gyakorlatát. A kép Pozsonyban készült, címe: Minden út a várba vezet. Valamennyi pályázó tárgyjutalomban részesült.

A szakmai nap dokumentálása is nemzetközi környezetben zajlott. A Trefortban jelenleg Erasmus+ gyakorlatukat töltő észt fényképész tanulók kiváló felvételeket készítettek az eseményekről.

A program közös sütizéssel, kötetlen beszélgetéssel ért véget. 

A Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma minden pályázati ciklusban azon dolgozik, hogy minél több szakmai területen, minél több diák és tanár kolléga számára nyújtson lehetőséget a külföldi szakmai gyakorlat megszerzéséhez. A szép eredmények elérése a programot szervező munkatársainknak is köszönhető. Köszönjük a vezetőség, a felkészítő tanárok, a kísérő pedagógusok, és különösen a projekt koordinátorok, Bohus Mária, Szabados Edit és Kruzsic László kollégák munkáját!

Utolsó módosítás: 2019.05.15.