Európa a polgárokért pályázati információs napok júniusban

2019.05.21.

Rendezvény | Önkormányzatok, Nonprofit szervezet, EU

A Tempus Közalapítvány 2019 júniusában információs napokat szervez az Európa a polgárokért program testvérvárosi találkozók és városok hálózatai pályázati kategóriáiról.

Az Európai Unió Európa a polgárokért programjának célja, hogy segítse a polgárokat az Unió történelmének, működésének alaposabb megismerésében, az uniós szakpolitikák és döntéshozatali folyamatok megértésében, miközben aktív szerepvállalásra és demokratikus részvételre ösztönzi őket. A program emellett kiemelt figyelmet szentel az európai identitás, a tolerancia és egymás kölcsönös megértésének erősítésére is.

Az információs napok szervezésével igyekszünk segíteni azokat, akik az Európa a polgárokért programban szeretnének pályázatot benyújtani.

A rendezvényeken szó lesz az Európa a polgárokért program felépítéséről, újdonságairól, általános és kiemelt célkitűzéseiről, különös figyelmet fordítva a 2019-re vonatkozó kiemelt prioritásokra. A főként gyakorlati információkra fókuszáló rendezvények során a korábban megvalósított jó példák és módszertani ötletek bemutatására, valamint a pénzügyi tudnivalók ismertetésére is sor kerül.

2019. június végén külön pályázatíró rendezvény során foglalkozunk részletesen a pályázatok benyújtásával és a bírálati szempontokkal, ezzel is segítve a sikeres felkészülést.

A rendezvények időpontjai, kiemelt témái és további információ:

2019. június 12. információs nap
(testvérvárosi találkozók, városok hálózatai és civil társadalmi projektek)
További információ és regisztráció
2019. június 19. információs nap
(testvérvárosi találkozók, városok hálózatai és civil társadalmi projektek)
További információ és regisztráció
2019. június 26. pályázatíró szeminárium
(bírálati szempontok, pályázat benyújtása)
További információ és regisztráció

A rendezvények helyszíne: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.)

A rendezvényekre szeretettel várjuk települések, városok, helyi és regionális állami hatóságok, testvérvárosi bizottságok, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezetek, civil társadalmi szervezetek, valamint oktatási, kulturális és kutatóintézetek képviselőit. Vagyis mindazokat, akik pályázatot nyújthatnak be az Európa a polgárokért programban.

A rendezvényeken való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

HÁTTÉR INFORMÁCIÓ

Testvérvárosi találkozók: testvértelepülések polgárainak találkozóját támogatja a program. A polgárok mozgósítása helyi és uniós szinteken az európai uniós politikai intézkedések megvitatására ad lehetőséget, ezzel is elősegítve a polgári részvételt az európai uniós döntéshozatali folyamatokban. Lehetőséget kínál a társadalmi szerepvállalás erősítésére és az önkéntesség népszerűsítésére európai uniós szinten.

Városok hálózatai: azon településeknek és szervezeteknek nyújt támogatást, melyek hosszú távú együttműködésben dolgoznak együtt egy közös témán, hálózatokat hozva létre, ezáltal is növelve az esélyét egy fenntartható együttműködésnek.

Civil társadalmi projektek: azon projekteket támogatja a program, melyek során a polgárok olyan témákat dolgoznak fel, melyek közvetlen kapcsolódnak az európai uniós szakpolitikákhoz, lehetőséget teremtve ezáltal a közvetlen részvételre a döntéshozatali folyamatokban. A támogatott tevékenységek magukba foglalják a társadalmi szerepvállalás és szolidaritás előmozdítását, a vélemények összegyűjtését, és az önkéntességet.

 

 

Utolsó módosítás: 2019.05.27.