Nyilvánosak az Európa a polgárokért program pályázati eredményei

2019.08.07.

Pályázat | Önkormányzatok, Nonprofit szervezet, EU

Az EACEA honlapján közzétették az Európa a polgárokért program 2019. tavaszi pályázati körének eredményeit, az európai emlékezet, a testvérvárosi találkozók és a városok hálózatai projektekről.

Az európai emlékezet pályázati kategória a modernkori Európa történelmében létrejött önkényuralmi rendszerek kialakulásának okait vizsgáló, valamint az említett rezsimek által elkövetett bűnök áldozataira való emlékezést szolgáló projekteket, illetve a közelmúlt európai történelmének más meghatározó pillanatait és mérföldköveit érintő projekteket támogatja. Fontos szempont emellett, hogy a projektötletek reflektáljanak Európa kulturális sokszínűségére és közös értékeire is.
A legtöbb pályázat Olaszországból (18%), Bulgáriából (8%), Lengyelországból (7%), Magyarországról (6%) és Németországból (6%) érkezett.

A testvérváros programban olyan projektötleteket vártak a bírálók, amelyek helyi és európai szinten mobilizálják, és az uniós politikai menetrend konkrét kérdéseiről folytatott vitára ösztönzik a polgárokat. Összesen 22 országból érkeztek testvérvárosi pályázatok ebben a pályázati körben. A legtöbbet Magyarországról (24%), Szlovákiából (22%), Olaszországból (12%) és Romániából (9%) nyújtották be.

A városok hálózatai kategóriában a hosszú távon, közös témán együtt dolgozó települések és egyesületek projektjei kapnak támogatást. Összesen 25 országból nyújtottak be pályázatot. A legtöbb projektötlet Olaszországból (24%), Spanyolországból (9%) és Magyarországról (8%) érkezett.

A támogatást nyert projektek listái az alábbi linken olvashatóak:
https://tka.hu/palyazatok/5837/palyazati-eredmenyek

A pályázókat az EACEA írásban is értesíti az eredményekről.

Minden sikeres pályázónak gratulálunk!

Utolsó módosítás: 2019.08.27.