Partnerség építő rendezvény a közép-európai régió számára – Európa a polgárokért program

2019.09.12.

Rendezvény | Önkormányzatok, Nonprofit szervezet, EU

Ausztria, Csehország, Magyarország, Luxemburg, Szlovákia és Szlovénia közreműködésével több napos partnerség építő rendezvényt szerveznek az Európa a polgárokért program nemzeti információs pontjai.

Időpont: 2019. október 9-11.
Helyszín: Prága – Jachymov, Csehország

Cél:
A második alkalommal megvalósuló esemény célja, hogy olyan partnerségek létrejöttét ösztönözze elsősorban a közép-európai régióban, amelynek révén hosszabb távú együttműködések és projektek jöhetnek létre, kifejezetten az Európa a polgárokért programban.

A rendezvényen nemcsak a szakmai partnerek keresésére helyeződik a hangsúly, hanem az Európa a polgárokért program alapvetéseivel is megismerkedhetnek a résztvevők, és – a szervezők és szakértők támogatásával – elkezdhetnek dolgozni első közös projektötleteiken is.

Célcsoport:
Az eseményre települések, városok, helyi és regionális állami hatóságok, testvérvárosi bizottságok, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezetek, civil társadalmi szervezetek, valamint oktatási, kulturális és kutatóintézetek képviselői jelentkezhetnek. Vagyis mindazok, akik pályázatot nyújthatnak be az Európa a polgárokért programban.

A rendezvény munkanyelve az ANGOL, ezért a szervezők angolul magabiztosan kommunikáló jelentkezőket várnak.

Költségek:
A magyar résztvevők utazásukat – Prága és Magyarország között – saját maguk szervezik és fizetik.
Prága és a rendezvény helyszíne, Jachymov közötti utazást (oda és vissza) az Európa a polgárokért program cseh információs pontja szervezi és fizeti.
A szállás és ellátás költségeit a résztvevők számára szintén az Európa a polgárokért program cseh információs pontja finanszírozza.

Jelentkezés:
Az angol nyelven írt jelentkezéseket a következő e-mail címre várják: kostalova.adriana@vlada.cz 
Azokat a jelentkezőket, akik részt vehetnek a rendezvényen, az Európa a polgárokért program cseh információs pontja írásban fogja értesíteni.

A jelentkezés határideje: 2019. szeptember 23.

További információk és a tervezett program ide kattintva olvasható.

Utolsó módosítás: 2019.11.11.