NAVIGÁTOR 2019 Szakmai Műhelynap

2019.10.15.

Hír | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, EU

Fókuszban az életpálya-átmenetek és a mobilitást támogató hálózatok

Az Európai Bizottság támogatásával működő Euroguidance, Eurodesk, EURES, Europass hálózatok, valamint az EKKR Nemzeti Koordinációs Pont magyarországi képviselői 2019. november 05-én közös szakmai műhelynapot szerveznek Budapesten.

A műhelynap célja, hogy a tanulási, munkavállalási, önkéntes vagy egyéb célú mobilitási tanácsadásban dolgozó szakembereknek kézzelfogható, mindennapi munkájában hasznosítható segédeszközöket nyújtson, valamint interaktív módon, konkrét, gyakorlati tapasztalatokat és módszertant mutasson be.

Időpont: 2019.11.05. 9:00 – 15:30

Helyszín: Danubius Hotel Budapest (1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 47.)

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött, továbbá felhívjük az érdeklődők figyelmét arra, hogy a regisztrációs időszak során elsőbbséget biztosítunk a szervező hálózatok partnerei számára. A délelőtti szekciókban, ill. a délutáni műhelyekben a résztvevők létszáma korlátozott, ezért a részvételi szándékot kérjük mielőbb jelezni. Az egyes szekciók, ill. műhelyek között nincs átjárási lehetőség, minden résztvevő egy szekcióban és egy műhelymunkában tud részt venni a nap folyamán.

Regisztrációs határidő: 2019. október 25., péntek 12:00 óra

A rendezvényről bővebb információ és a regisztrációs felület ezen a linken érhető el.

Ízelítő a programból

  • SZAKMAI SZEKCIÓ - minielőadások
    • Gondolkodjunk rendszerben - Europass, EURES, Képesítési keretrendszerek, az új Europass legfontosabb sajátosságai 
    • Fiatalok a fókuszban - Ifjúsági Garancia Program, Európai Szolidaritási Testület, Pact4Youth 
    • Hogyan fejlesztjük a hálózatainkat - Pályaorientációs hálózatok Európában, Eurodesk partnerek képzési programja, Tudásmegosztás és pályaorientáció 
  • "MOBILITY TECHLAB" módszertani gyakorlati műhelymunka
    • Europass portfólió, EURES online eszközök, Good morning 2030! DPMK, digitális kompetenciarendszer, Time to Move kártyajáték, Tanulási eredmények a gyakorlatban
  • "REALITY CHECK" Panelbeszélgetés

Utolsó módosítás: 2019.11.11.