Napfény Európa egén

2019.11.27.

Pályázóink hírei | Szakképzés

A DSZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája projektjének célja, hogy más európai iskolákkal közösen építsenek meg egy napelemmel hajtott csónakot.

A három éven át tartó munkában hat iskola – belga, német, lengyel, török, magyar és olasz – működik együtt úgy, hogy féléves projekttalálkozók alkalmával bemutatják az addig elvégzett munkát. A munka során nemcsak a tanulók készségeinek fejlesztése és a nyelvgyakorlás kerül előtérbe, de az emberiség ökológiai lábnyomának csökkentése is. 

A környezetvédelem nem is lehetne aktuálisabb és fontosabb téma. Égető kérdés, hogy mennyire figyelünk oda a bolygónkra, mennyit teszünk a változásért egyéni szinten. A Sonne über Europe, vagyis a Napfény Európa egén projekt éppen ezt a kérdést helyezte fókuszba: a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnáziumának tanulói már az érettségi előtt első kézből tapasztalhatják meg, hogy milyen is részt venni egy olyan folyamatban, ami hétköznapi, áldozatos munkával és a tanórák utáni foglalkozásokkal kezdődik, de aztán valami sokkal nagyobbnak és fontosabbnak válik a részévé, s a bolygónk érdekeit szolgálja.

További részleteket a napfényes projektről legújabb Pályázati Pavilon magazinunkban olvashatók a 66-67. oldalon!

Utolsó módosítás: 2019.11.27.