A tanulás jövője MOOC 2020 – Ön milyen témákban tanulna?

2019.11.28.

Oktatás és képzés az EU-ban | Köznevelés, Felsőoktatás, Ifjúság

Ismét várjuk résztvevőink véleményét, hogy milyen témák köré szerveződjön a képzés.

Tavasszal ismét elindul A tanulás jövője MOOC, a Tempus Közalapítvány digitális pedagógia témájú online kurzusa. A kurzus elkészítésére az immáron hét éve működő Digitális Módszertár és a köré épült szakmai-tanári közösség adja a szükséges motivációt és a szakmai muníciót is. Abban hiszünk, hogy a tanári közösségek építően hatnak a pedagógiai munkára és végső soron a tanulók eredményességére is.

A nyílt online kurzusunkban (MOOC) arra törekszünk, hogy a tanárok által tanárok számára készített korszerű tananyagok mellett kialakul egy kiváló tanári közösség is. Tavalyi kurzusunkban közel 100 fórumban 8000 bejegyzés született, tantárgyak, témák és korosztályok szerint létrehozoztt fórumokban és a kurzus feladataihoz kapcsolódóan.

A kurzus tartalmainak előállítását és a kurzus facilitálását idén is a Digitális Módszertár feltöltő tanárai fogják végezni. A szándékunk az, hogy egy olyan kurzust hozzunk létre, amely elsősorban a résztvevők közti együttműködésre és a tapasztalataik megosztására épül amellett, hogy támogatja a kísérletező kedvű pedagógust a digitális tartalmak előállításában. Nem titkolt célunk, hogy szeretnénk, hogy minél több kurzusban résztvevő tanár ossza meg ötleteit az évről évre gyarapodó Digitális Módszertárban.

Segítse munkánkat azzal, hogy kitölti az alábbi kérdőívet a kurzus témáiról és tevékenységeiről!
A kitöltés nagyjából 5-10 percet vesz igénybe, a kérdőív 2020. január 6-ig lesz elérhető.

  A kérdőívet IDE KATTINTVA töltheti ki.  

Azok kedvéért, akik nem vettek részt tavalyi kurzusunkban, kedvcsinálónak megosztunk két résztvevői visszajelzést a 2019-es A tanulás jövője MOOC-ról:

„Köszönöm szépen az idei kurzus lehetőségét! Idézném a kollégáimnak tett mai kijelentésemet: ez a kurzus többet adott szakmailag nekem, mint a 14 év összes képzése együttvéve.”¹

 

„… Életem első online kurzusa, az elején némi félelemmel, lesz, ami lesz alapon. Elég hamar rájöttem, hogy nagyon jó helyen vagyok, jó, hogy belevágtam. A legnagyobb hozadéka számomra ennek a 6 hétnek, hogy az a bátortalanság, talán görcsösség, ami korábban bennem volt, elkezdett oldódni. És ezt nagy eredménynek tartom.”¹

 

„Most fejezem be a 37. tanévem, s nagyon komolyan mondom, hogy ilyen tartalmas képzésen, ahol a facilitátorok ilyen felkészültek, ahol azonnal ott a segítség, ahol ennyi ismeretanyag hozzáférhető, még sosem vettem részt.”¹

A kurzus indulásáról az érdeklődőket (amennyiben a kérdőívben vagy a tavalyi kurzusban megadták email címüket) email-ben és A tanulás jövője Facebook oldalon fogjuk tájékoztatni.

A 2019-es A tanulás jövője MOOC kurzusról IDE KATTINTVA olvashat tovább.

¹A tanulás jövője MOOC kurzus-ra adott visszajelző fórumból és kérdőívből idézett részletek

Utolsó módosítás: 2019.12.17.