2020-ban lezárul az Erasmus+ jelenlegi pályázati ciklusa

2020.01.15.

Hír | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Nonprofit szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

Idén lehet utoljára pályázni az eddigi, megszokott feltételek mellett, utána lezárul az Erasmus+ program hétéves ciklusa. 2021-től megújult formában folytatódik a program, új pályázati feltételekkel.

A pályázati ciklus utolsó évében, 2020-ban még a megszokott, bevált keretek között lehet pályázni az Erasmus+ programban való részvételre: pedagógusok, oktatók, ifjúsági munkások, felsőoktatásban és szakképzésben tanuló diákok, mestertanulmányokat végző hallgatók és ifjúsági cserék mobilitásai, az innováció és a jó gyakorlatok cseréjén alapuló együttműködések, valamint szakpolitikai tevékenységek valósíthatók meg.

Az Erasmus+ legfőbb célkitűzései nem változnak az új pályázati ciklusban sem, továbbra is kiemelt szerepet kap a kulcskompetenciák és készségek fejlesztése, különös tekintettel a munkaerőpiac és a társadalmi kohézió szempontjából fontos készségekre; elsősorban tanulmányi célú mobilitások, illetve az oktatási-képzési intézmények és a cégek közötti együttműködés segítségével.

A minőség, az innováció és a nemzetköziesítés erősítése az oktatási-képzési intézményekben is fontos célkitűzése marad a programnak, ahogyan a szakpolitikai reformok és az oktatási-képzési rendszerek modernizációjának támogatása, illetve a nyelvtanítás és nyelvtanulás fejlesztése, a nyelvi sokszínűség és az interkulturális érzékenység támogatása is.

További információ az Erasmus+ programról >

Utolsó módosítás: 2020.01.16.