EURÓPAI SZAKKÉPZÉSI HÉT 2020

2020.03.26.

Hír | Szakképzés

A legfontosabb tudnivalók

Az Európai Szakképzési Hét az Európai Bizottság által évente megszervezett esemény, mely a szakképzést hivatott népszerűsíteni különféle színes programok, rendezvények segítségével Európa szerte. A tematikus hét alatt a különleges előadások mellett a résztvevőknek lehetőségük van tudásukat gyarapítani, valamint megosztani egymással a szakképzésben elért eredményeiket. A szakképzés hetében továbbá a fiatalok is segítséget nyerhetnek a pályaválasztás terén, megismerkedhetnek a különböző szakmák rejtelmeivel.

Az Európai Bizottság is fokozott figyelemmel kíséri a COVID-19 nevű vírussal kapcsolatos fejleményeket. Az alábbi linken elérhető Ursula von der Leyen (a Bizottság elnöke) beszéde a Bizottság tevékenységeiről és óvintézkedéseiről.

A jelenlegi helyzetet figyelembe véve, a 2020-as Európai Szakképzési Hét előreláthatólag megrendezésre kerül. A 2020-as év az Európai Szakképzési Hét ötödik évfordulója. Az idei évben két téma áll az esemény középpontjában: a zöldülés és a digitalizáció.

Mint ahogy közismert, a rendezvények, programok az Európai Szakképzési Hét szerves részei. Az idei kialakult helyzetre való tekintettel tájékoztatunk minden regisztráltat, hogy van lehetőség a programok elhalasztására, illetve lemondására; azonban megkérünk mindenkit, amennyiben a tervezett programot van lehetősége megtartani, regisztráljon itt.

Amennyiben valaki június 30. előtt regisztrál, lehetősége van meghívást nyerni a Berlini Szakképzési Hét programsorozatára. Részletes információ itt érhető el.

A még több információért használja #EUVocationalSkills és #DiscoverYourTalent hashtageket a közösségi média oldalakon, valamint látogasson el a weboldalra, ahol hamarosan kihirdetésre kerül a Szakképzési Kiválósági Díj, valamint elérhetők lesznek a Bizottság koronavírussal kapcsolatos intézkedéseinek eredményei is.

Utolsó módosítás: 2020.03.27.