Július 1-jén érkezik a megújult Europass portál

2020.05.22.

Europass | Ifjúság, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Köznevelés, Felsőoktatás

Az Europass immár nem csak dokumentumcsaládként lesz elérhető, hanem ingyenes szolgáltatások összességévé alakul át, mellyel bárki könnyedén előre léphet a tudatos karrierépítésben!

A megújult, számos hasznos funkcióval rendelkező Europass portál olyan szolgáltatásokat kínál, melyek révén az álláskeresők, tanulni és a karrierjük építésében fejlődni vágyók folyamatosan új lehetőségekre és segítségre lelhetnek, továbbá személyre szabhatják saját portfóliójukat. 

Az új portálon lehetőség adódik arra, hogy a felhasználók strukturáltan rögzíthessék és rendszerezhessék készségeiket, kompetenciáikat, szakmai tapasztalataikat. Az Europass önéletrajz és motivációs levél ezentúl már többféle sablon felhasználásával is elkészíthető, melyek egyéb dokumentumok, így például oklevelek, bizonyítványok vagy referencialevelek mellett biztonságosan tárolhatók a platform digitális könyvtárában. 

Mindezek mellett, ezentúl arra is lehetőséget kínál az Europass, hogy az érdeklődők tapasztalataiknak, végzettségeiknek, érdeklődési köreiknek és készségeiknek leginkább megfelelő álláslehetőségek és tanulási/ képzési lehetőségek között böngészhessenek Európa-szerte. A portálba épített keresőfunkció segítségével, országok, kulcsszavak és más szűrők alkalmazásával is megtalálhatók a legideálisabb ajánlatok. Ezen felül a rendszer, a portfólió és a beállított érdeklődési kör alapján, személyre szabott munka- és képzési lehetőségeket is javasol a felhasználónak.

A július 1-jén érkező, teljes egészében ingyenesen elérhető új Europass portál tehát többek között

  • egy személyre szabható portfólióval,
  • megújult önéletrajz-, és motivációs levél- szerkesztőfelülettel,
  • a dokumentumok biztonságos tárolására alkalmas digitális könyvtárral, valamint
  • állásajánlatokkal és tanulási/képzési lehetőségekkel 

várja az érdeklődőket!

Az új portál indulásával kapcsolatos folyamatosan frissülő információkért a www.europass.hu weboldalt, illetve az Europass Magyarország Facebook-oldalát érdemes követni.

Utolsó módosítás: 2020.07.14.