Szlovák-magyar Európa a polgárokért információs webinárium

2020.05.26.

Rendezvény | EU, Önkormányzatok, Nonprofit szervezet

Az Európa a polgárokért program Szlovák és Magyar Információs Pontja 2020. június 10-én közös online információs napot szervez az Európa a polgárokért programról.

Időpont: 2020. június 10. (szerda) 10:00-12:00
Helyszín / platform: online (a regisztrált jelentkezők e-mailben kapják meg a részvételhez szükséges linket)

A rendezvény nyelve: magyar
A szlovák iroda munkatársa szintén jelen lesz a rendezvényen a felmerülő kérdések esetére.

Az Európai Unió Európa a polgárokért programjának célja, hogy segítse a polgárokat az Unió történelmének, működésének alaposabb megismerésében, az uniós szakpolitikák és döntéshozatali folyamatok megértésében, miközben aktív szerepvállalásra és demokratikus részvételre ösztönzi őket. A program emellett kiemelt figyelmet szentel az európai identitás, a tolerancia és egymás kölcsönös megértésének erősítésére is.

Az információs alkalom szervezésével igyekszünk segíteni azokat, akik az Európa a polgárokért programban szeretnének pályázatot benyújtani a 2020-as szeptember 1-jei határidőre.

A rendezvényen szó lesz az Európa a polgárokért program felépítéséről, újdonságairól, általános és kiemelt célkitűzéseiről, különös figyelmet fordítva a 2020-re vonatkozó kiemelt prioritásokra, változásokra, újdonságokra. A főként gyakorlati információkra fókuszáló rendezvény során támogatott projektek koordinátora közreműködésével korábban megvalósított jó példák és módszertani ötletek bemutatására is sor kerül.

A rendezvényre szeretettel várjuk települések, városok, helyi és regionális állami hatóságok, testvérvárosi bizottságok, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezetek, civil társadalmi szervezetek, valamint oktatási, kulturális és kutatóintézetek képviselőit. Vagyis mindazokat, akik pályázatot nyújthatnak be az Európa a polgárokért programban.

Tervezett program:

10:00 – 10:10 Köszöntő, az Európa a polgárokért program Szlovák és Magyar Információs Pontjának bemutatkozása (Linda Vavricová)
10:10 – 10:20 A Komárno-i Europe Direct iroda bemutatkozása (Zuzana Szabóová)
10:20 – 11:10 Az Európa a polgárokért program bemutatása (Frank Nóra)
11:10 – 11:30 Projekt példák bemutatása: városok hálózata és testvérvárosi találkozó (Judit Csókás)
11:30 –12:00 Kérdések és válaszok

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni erre a linkre kattintva lehet.

Utolsó módosítás: 2020.05.26.