Digitális Módszertár - Pályázat pedagógusoknak

2020.07.14.

Oktatás és képzés az EU-ban | Köznevelés

Díjat ér az online tanítási tapasztalat!

A digitális oktatásban mostanra minden tanár érintetté vált, de sokakban lehet bizonytalanság. Hogy ültessem át a tananyagot online felületre? Milyen eszközöket használjak a tanóráimon? Hogyan tudom lekötni a gyerekek figyelmét, ha újra az iskolában leszünk? Ebben segít a Digitális Módszertár, amelybe a nyár folyamán új ötleteket és gyakorlatokat várnak.

A Tempus Közalapítvány által létrehozott módszertani ötletgyűjtemény célja, hogy támogassa a pedagógusok szakmai fejlődését, valamint hogy a tanárokat jó példák bemutatására, az egymástól való tanulásra és tudásmegosztásra ösztönözze. Az adatbázis használatával a pedagógusok a tanórák és a tanórán kívüli tevékenységek megújításához nyerhetnek inspirációt, illetve konkrét, a mindennapi iskolai tevékenységeik során alkalmazható digitális módszereket tanulhatnak el egymástól.

A Digitális Módszertárban jelenleg több mint 400, a digitális eszközök és technológiák használatára épülő oktatási tipp található a tanórarészletektől a többhetes projekttervekig. Ebben a különleges évben, amikor minden pedagógus élesben próbálhatta ki az online tanítást, július 13. és augusztus 17. között újra várják azokat az innovatív gyakorlatokat, letölthető óravázlatokat és segédanyagokat, amelyek a technológiai eszközöket is bevonják a tanulásba-tanításba.

Pedagógusok, tanári csoportok, illetve pedagógusképzésben részt vevő hallgatók pályázhatnak. A szakmai értékelés során kiválasztott módszertani ötletek bekerülnek a bárki számára ingyenesen elérhető online adatbázisba, a legjobb oktatási módszerek beküldői pedig szakmai elismerést, Digitális Pedagógus Díjat, valamint pénzjutalmat kapnak (idén 1,5 millió forint az összdíjazás mértéke).

Részletes felhívás

További információ

Facebook

 

Utolsó módosítás: 2020.08.28.