INDUL AZ EURÓPAI SZAKKÉPZÉSI HÉT

2020.11.06.

Rendezvény | Szakképzés

Idén 87 hazai esemény várja az érdeklődőket november 9-13. között.

A szakképzés európai hetét az Európai Bizottság hirdette meg abból a célból, hogy az Európa-szerte megrendezésre kerülő helyi, regionális és nemzeti rendezvények révén vonzóbbá tegye a színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakoktatást és szakképzést. A szakképzés európai hetén részt vevő érdekeltek lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák egymással a szakképzés terén elért azon kiemelkedő eredményeiket, innovatív oktatási gyakorlataikat és sikeres szakmai programjaikat, amelyek ösztönözik a gyakornoki képzést, a munkahelyi tanulást, a továbbképzést, az átképzést, valamint a vállalatok és az oktatás közötti fenntartható együttműködést. A fiatalok pedig segítséget találhatnak a pályaválasztáshoz, a későbbi munkavállaláshoz, illetve a hozzájuk illő szakma felfedezéséhez.

Idén több mint 910 program várja az érdeklődőket Európa szerte, ebből 87 esemény valósul meg hazánkban. A magyarországi rendezvények száma és színes skálája európai viszonylatban is kiemelkedő eredmény.

főként online megvalósuló események, információs kampányok kihelyezett állomásai, szakmai előadások, képzési ajánlók, nyílt tanórák és virtuális kiállítások segítenek abban, hogy a tanulók átfogó képet kaphassanak a különféle képzésekről, szakmákról, illetve lehetőségük nyílik egy-egy szakmaterületet közelebbről is megismerni.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS A RÉSZLETES PROGRAM IDE KATTINTVE ÉRHETŐ EL!

 

Utolsó módosítás: 2020.11.10.