The Sound of Business – Vállalkozói kompetenciafejlesztés projekt ciklus menedzsment és rock zene segítségével

2020.11.09.

Pályázóink hírei | Szakképzés, Felnőtt tanulás

2018 őszén indult útjára a The Sound of Business című projekt. A két éves futamidejű program, amely lassan a végéhez közeleg, számos hasznos információval segíti azokat a felnőtteket, akik vállalkozás indításában gondolkodnak, vagy azokat, akik már vállalkozók, de elmélyítenék az ismereteiket. A célcsoportba a munkakeresők és a felnőtt-képző intézmények is beletartoznak.

A projekt két nagy területet ötvöz a vállalkozói, az alap-és transzverzális készségek, kompetenciák fejlesztése érdekében: a projekt ciklus menedzsmentet és a rock zenét.

Bemutatja, hogyan lehet a projekt ciklus menedzsment különböző fázisait hatékonyan alkalmazni saját vállalkozásunkon belül, vagy saját üzleti ötlet sikeres megvalósítására.

És hogy hogyan kapcsolódik a zenei élet a vállalkozások világához? A különböző, vállalkozásmenedzsmenthez kapcsolódó területeket az elkészült projekt termékek a rock zene ikonjainak példáin keresztül is illusztrálják.  Kiöltött vörös nyelv? Mindenkinek azonnal beugrik róla a Rolling Stones, amely segít megérteni, hogyan lehet hatékonyan arculatot, logót tervezni. Rolling Stones vs. Beatles? A „rossz fiúk” és a „jó fiúk” példáján keresztül megismerhetjük, mennyire fontos a saját termék versenytársakétól való megkülönböztetése a piacon. Csoportdinamika? Hogyan működött mindez például a Queen együttes esetén és hogyab segít ez nekünk megismerni a munkatársak közti csoportdinamikát?

Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a projekt iránt érdeklődők. A projekt keretén belül 4 szellemi termék került kidolgozásra:

  1. SOB Képzési eszközök – módszertani kézikönyv képző intézmények számára, mely lépésről lépésre ismerteti az képzési anyagokat, jégtörőkkel és energetizáló feladatokkal színesítve azt.
  1. SOB Oktatási platform – különböző modulokat tartalmaz vállalkozásfejlesztési és projektciklus menedzsment témakörökben. Az egyes modulok elvégzését követően interaktív kvíz kérdésekkel mérhetjük le tudásunkat. A platformon számos videó, hasznos link, olvasnivaló és interaktív tartalom is várja a látogatókat: www.platform.soundofbusiness.eu .
  1. SOB Oktató videó – bemutatja a projektben alkalmazott módszertant, a PCM fázisait rock történeti vonatkozásokkal alátámasztva azt : https://soundofbusiness.eu/hu/the-sound-of-business-learning-documentary-is-freshly-out/
  1. SOB Megszerzett kompetenciák tanúsítása – a képzést elvégzőknek lehetőségük van a megszerzett kompetenciák Európai Képesítési Keretrendszer szerinti tanúsíttatására is.

 

A projektről bővebben:

Utolsó módosítás: 2020.11.09.