Megjelent az Edumodul online oktatói platform kézikönyve

2020.11.27.

Pályázóink hírei | Köznevelés

Az útmutató az eltérő fejlődésű gyerekek fejlesztésével foglalkozó szakembereket segíti az e-learning felület használatában.

Az online fejlesztő platformot, melyhez a kézikönyv készült, a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület hozta létre a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezettel, valamint a kassai Centrum Libertával együttműködve az Eltérő fejlődésű gyerekek fejlesztése online támogatással című Erasmus+ projekt keretében.

Az Edomodul fő célja a korai fejlesztéssel foglalkozó szakemberek munkájának segítése, a szülők és terapeuták közötti szoros együttműködés kialakításnak előmozdítása. Ennek érdekében az e-learning felület lehetővé teszi, hogy a szakemberek leckéket, videóanyagokat tudjanak feltölteni, hat különböző fejlesztési területen: a nagymozgás, finommozgás, kommunikáció, szocializáció, önállóság és gondolkodás.

Az Erasmus+ projektcsapat által kidolgozott kézikönyv a platform mindennapi használatát kívánja segíteni, útmutatást nyújtva egy könnyen használható fejlesztési modul megtervezéséhez, figyelembe véve a szakmai szempontokat.

A kézikönyv ingyenesen letölthető a Caritas szervezet honlapjáról, magyar és román nyelven.

Forrás

Utolsó módosítás: 2020.11.30.