Europass profil vagy önéletrajz?

2020.12.17.

Europass | Ifjúság, EU, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Köznevelés, Felsőoktatás

Mi a különbség a két funkció között és melyik mire használható? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Az Europass profil

A profilban a személyes adatokat, végzettségeket, tanulmányokat, érdeklődési területeket és készségeket lehet megadni. Ugyan hasonló egy önéletrajzhoz, de a profil funkciója eltérő. A profilban megadottak alapján az Europass portál személyre szabottan javasol állásokat, képzéseket a felhasználó számára. Saját profil létrehozásához regisztrálni kell a honlapon. A regisztrációs felület ide kattintva érhető el.
Az Europass profil felülete így néz ki: 

A teljes, részletes profil pedig így mutat: 

Az Europass önéletrajz

Az Europass önéletrajz, amely 29 nyelven tölthető ki, regisztráció nélkül is létrehozható. Ilyen esetben a portál főoldalán található ’önéletrajz létrehozása’ gombra szükséges kattintani.  (1.lépés)

Ezután az ’új önéletrajz létrehozása’ lehetőséget kell választani. (2. lépés)

3. lépésként tölthető ki az önéletrajz, a saját adatok alapján. 

4. lépésként a felhasználó kiválaszthatja a neki legjobban tetsző önéletrajz sablont. 3 sablon áll rendelkezésre. 

Utolsó lépésként szükséges elnevezni a dokumentumot, majd letöltéshez a ’letöltés’ gombra kattintani. Az önéletrajzot akár el is lehet menteni az Europass-dokumentumtárba, hogy később könnyebben tudja szerkeszteni, bővíteni a felhasználó. Ez a funkció azonban csak regisztráció után érhető el. 

Regisztrált felhasználók hasonlóképpen hozhatják létre önéletrajzukat. Egy másik opció a ’profil alapján’ lehetőség kiválasztása. Ilyenkor a portál a profilban megadott adatok alapján generál egy önéletrajzot.

Az Europass önéletrajzról bővebb információk ide kattintva érhetőek el. 

 

Utolsó módosítás: 2020.12.17.