Nyilvánosak az Európa a polgárokért program pályázati eredményei

2021.01.11.

Pályázat | EU, Önkormányzatok, Civil szervezet

Az EACEA honlapján közzétették az Európa a polgárokért program 2020. őszi pályázati körének eredményeit a testvérvárosi találkozók, a városok hálózatai és a civil társadalmi projektekről.

A testvérváros programban olyan projektötleteket vártak a bírálók, amelyek helyi és európai szinten mobilizálják, és az uniós politikai menetrend konkrét kérdéseiről folytatott vitára ösztönzik a polgárokat. Összesen 23 országból érkeztek pályázatok ebben a pályázati körben. A legtöbbet Szlovákiából (24%), Olaszországból (16%) és Magyarországról (14%) nyújtották be.

A városok hálózatai kategóriában a hosszú távon, közös témán együtt dolgozó települések és egyesületek projektjei kapnak támogatást. Összesen 30 országból nyújtottak be pályázatot. A legtöbb projektötlet Olaszországból (32%), Spanyolországból (13%) és Bulgáriából (7%) érkezett.

A civil társadalmi projektek kategóriájában olyan, nemzetközi partnerségek által előmozdított projekteket vártak a bírálók, amelyek lehetőséget biztosítanak a találkozásra a különböző háttérrel rendelkező polgárok számára. Emellett az is fontos szempont volt, hogy a projektek biztosítsák a polgárok közvetlen részvételét az európai szakpolitikákhoz közvetlenül kapcsolódó folyamatokban. Összesen 34 támogatható országból érkezett be pályázat a 2020. szeptemberi határidőre; Olaszországból (22%), Spanyolországból (8%), Lengyelországból (6%) és Belgiumból (6%) pályázott a legtöbb szervezet.

Ebben a pályázati körben is több hazai önkormányzat ill. szervezet pályázott sikerrel az Európa a polgárokért programban. A testvérvárosi kategóriában a legkiemelkedőbb az eredmény, a legtöbb támogatott pályázatot hazánkból nyújtották be 2020 őszén.

A támogatást nyert projektek listái az alábbi linken olvashatóak:
https://tka.hu/palyazatok/5837/palyazati-eredmenyek

A pályázókat írásban is értesíti az EACEA az eredményekről.

Minden sikeres pályázónak gratulálunk!

Utolsó módosítás: 2021.01.27.