Erasmusra most is lehet pályázni

2021.01.18.

Hír | Köznevelés, Felsőoktatás

Tanulás céljából jelenleg is lehet külföldi tanulmányútra, szakmai gyakorlatra vagy különböző képzésekre utazni.

Bár a járványhelyzet kihívások elé állította a nemzetközi ösztöndíjprogramokat, az Erasmus+ nem állt le, az egyetemisták továbbra is részt vehetnek külföldi szakmai gyakorlaton vagy részképzésen Erasmus-támogatással. A részletekről a Tempus Közalapítvány honlapján és az egyetemeken érdemes tájékozódni, de a január 21-23-án tartandó Educatio online szakkiállítás is jó alkalom arra, hogy a nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőségekről érdeklődjenek a fiatalok.

Egy külföldi félév életre szóló élményt, új barátokat, piacképes szakmai ismereteket és biztos nyelvtudást ad a résztvevőknek. Számos kutatás bizonyítja, hogy könnyebben találnak állást, és jobban is keresnek azok a fiatalok, akik részt vettek valamilyen nemzetközi ösztöndíjprogramban. Az Erasmus+, a Campus Mundi, a CEEPUS, az Államközi Ösztöndíjak és az Európai Szolidaritási Testület program lehetőségei közül bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet a Tempus Közalapítványnál.

Az Erasmus+ az Európai Unió egyik legnépszerűbb programja, amely évente 4000-4500 magyar egyetemista külföldi tapasztalatszerzését támogatja. A vírushelyzet ellenére is sokan belevágtak életük nagy kalandjába: szeptember óta hazánkból közel 600 felsőoktatási hallgató vett részt a programban.

A jelenleg érvényes utazási korlátozások értelmében 42 országba tudnak kiutazni az egyetemisták, de az Erasmus+ keretében szinte bárhol, akár Európán kívül is részt vehetnek részképzésen vagy szakmai gyakorlaton.

A Tempus Közalapítvány szakértői szerint már a továbbtanulás tervezésekor érdemes úgy egyetemet választani, hogy figyelembe vesszük az adott intézmény nemzetközi kapcsolatait is. Az Educatio kiállításon ezért önálló virtuális standon várják a középiskolás diákokat, szülőket, tanárokat, valamint a már felsőoktatásban tanulókat, hogy tájékoztassák őket az Erasmus+ mellett a Campus Mundi, a CEEPUS, az Államközi Ösztöndíjak és az Európai Szolidaritási Testület program által kínált lehetőségekről.

Regisztráció >>> 

 

Utolsó módosítás: 2021.01.18.