Tananyag a 21. század diákjainak

2021.01.20.

Hír | Köznevelés

A School Education Gateway webináriumot szervez január 26-án, amelyben két szakértő fejti ki véleményét arról, hogy milyen képességekre van szükségük a diákoknak az iskolában.

Milyen készségekre van szükségük a diákoknak az iskolában?

Gondolatolvasás? Teleportálás? Láthatatlanná válás?

Most nem ezekről az egyébként igen hasznos képességekről lesz szó, de tény és való, hogy a 21. század megkövetel olyan "szupererőket" a tanulóktól, amelyekre régebben, az előző generációknak nem feltétlenül volt szükségük. A nemzeti tantervek újratervezése tükrözi azokat az ismereteket, amelyekre a diákoknak szükségük van a 21. századi készségek elsajátításához.

Csatlakozzon a School Education Gateway webináriumához, ahol két szakértőtől hallhat többet a témáról!

A webinárium időpontja: 2020. január 26. (kedd), 16:00

Miről lesz szó a webináriumon?

A webinárium első felében a résztvevők megismerkedhetnek az OECD 2020-as, „Számít, hogy mit tanulnak a diákok” című kiadvánnyal, amely átfogó és összehasonlító tantervi elemzéseket mutat be, amelyeket az érintettek széles körével, köztük a tanulókkal készítettek. Az online alkalom második felében az Erasmus+ STEAME (Science-Technology-Education-Arts-Mathematics-Entrepreneurship) projektek mutatják be. A prezentáció praktikus megoldásokat mutat arra vonatkozóan, hogy a pedagógusok hogyan alkalmazhatják a 10-18 éves korosztály számára ideális STEAME tanulási módszereket az iskolai tanterven belül. 

A webináriumra IDE kattintva lehet jelentkezni. 

Utolsó módosítás: 2021.01.20.