Várhatóan ősszel tér vissza a DiscoverEU

2021.02.22.

Hír | Ifjúság

Az Európai Bizottság a COVID-19 pandémiára és az azzal kapcsolatos intézkedésekre reagálva 2021 őszére halasztotta az előzetesen idén májusára tervezett DiscoverEU jelentkezési időszakot.

A DiscoverEU program keretében 18 éves fiatalok nyerhetnek InterRail vonatjegyet, amellyel beutazhatják, és felfedezhetik az Európai Unió országait. A COVID-19 járvány terjedésével és a korlátozások szigorításával azonban a programot felfüggesztették mindaddig, amíg a járványügyi intézkedések újra lehetővé teszik a nagylétszámú nemzetközi utazásokat. Azok a fiatalok, akik 2019 novemberében nyertek vonatjegyet, ők az aktuális szabályok szerint 2021. augusztus 31-ig használhatják fel jegyüket.

Mariya Gabriel biztos ismertetése alapján a program következő pályázási időszaka 2021 őszére esik (pontos dátumok hamarosan), így a nyertes fiatalok 2022 márciusa és 2023 márciusa között használhatják majd fel vonatjegyüket. Jó hír, hogy az új forduló során összesen 60 ezer vonatjegyet osztanak ki a szervezők, amely darabszám a legutóbbi forduló háromszorosa. Sőt azok a fiatalok, akik 2020-ban pályázhattak volna az InterRail vonatjegyekre (ám a pandémia következtében erre nem volt lehetőségük), szintén részt vehetnek a következő fordulóban.

További információk hamarosan az Európai Ifjúsági Portálon olvashatók.

Utolsó módosítás: 2021.02.26.