Kutatói és tanulmányi ösztöndíj-lehetőség Lettországba

Partner hír | 2021.02.24.

Pályázat | Felsőoktatás

A Study in Latvia jóvoltából több mint 40 országból, köztük Magyarországról is elérhető az ösztöndíj hallgatók és kutatók számára.

A hallgatói ösztöndíjra alap-, mester vagy doktori képzésben részt vevő hallgatók, míg a kutatói ösztöndíjra tudományos és felsőoktatási területeken dolgozók jelentkezhetnek. A program nyelve angol, német, lett, illetve az EU egyéb nyelve. Az akadémiai év szeptember 1-jétől június 30-ig tart. A pályázási időszak február 1-től április 1-ig folyik, a pályázatokat online kell benyújtani a https://scholarships.viaa.gov.lv weboldalon.

Tudnivalók a hallgatói ösztöndíjról

A hallgatói lett ösztöndíj pályázati feltétele alapszakosoknak minimum 1 lezárt tanév felsőoktatási intézményben, mester vagy doktori képzéses hallgatókra nem vonatkozik ez a kikötés. A BA és MA hallgatók maximum 10 hónap, a PhD-sek legfeljebb 11 hónap ösztöndíjas időszakra jogosultak. A támogatás összege alap- és mesterszakos hallgatók számára 500 euró havonta, PhD fokozatúaknak havi 670 euró jár.

Tájékoztatás a kutatói ösztöndíjról

Lett és külföldi felsőoktatási intézmények, illetve kutatóintézetek munkatársai jogosultak a lett kutatói ösztöndíjra. A pályázható időszak számukra minimum 14 nap, maximum 5 hónap, az ösztöndíj napi 30 euró vagy havi 300 euró.

 

Bővebb információk: www.viaa.gov.lv/scholarshipshttps://tka.hu/docs/palyazatok/latvian_state_scholarships_2021_.pdf 

Email elérhetőség: studyinlatvia@viaa.gov.lv
Telefonszám: + 371 67 814 331
Közösségi média oldalak: https://www.facebook.com/studyinlatviaLV, https://www.instagram.com/studyinlatvia/

Utolsó módosítás: 2021.02.26.