EPALE Magyarország hírei

Partner hír | 2021.03.28.

Hír | Felnőtt tanulás

Megújul az EPALE honlapja, májusban jön az országos és nemzetközi múzeumandragógiai konferencia, már olvasható a 2020. évi EPALE Magazin

Megújuló EPALE platform

Az EPALE munkatársai tavaly óta dolgoznak egy vadonatúj EPALE platformon azért, hogy egy felhasználóbarátabb környezetet alakítsanak ki, és szélesítsék az elérhető funkciók körét. A megújult platformmal 2021 áprilisában találkozhatnak.

Az új funkciók az alábbiakat fogják tartalmazni: megújult kinézet és navigáció, több oktatási és képzési tartalom, és egy új „Az én EPALE-m” személyes profil. Ezen felül hamarosan útjára indítják az EPALE Felnőttképzési Jó Gyakorlatok 2021. évi kezdeményezését.

További információkért kövesse az EPALE honlapját!

 

Belső erők és kölcsönhatások a kortárs múzeumi világban

2021. május 10-11-én online kerül megrendezésre az idei országos és nemzetközi múzeumandragógiai konferencia. A rendezvény célja, hogy minél szélesebb körben mutassák be azok a szakmai eredményeket, melyeket a múzeumok az elmúlt egy évben a járvány adta korlátozások mellett is elértek. A múzeumi diskurzust a szekció/műhelymunka tanulságainak közös megvitatása, valamint a két nap alkalmával több ízben is a házigazdák jóvoltából választható vizuális élmény-programok, népszerűsítő rövid filmek teszik teljessé.

További rendezvényekért keresse fel az EPALE eseménynaptárát.

 

Megjelent a 2020. évi EPALE Magazin

A 2020. évi szakmai anyag gyűjtemény fókuszában a jó gyakorlatok bemutatása állt, fokozott mértékben a Covid-19 vírus miatt kialakult digitális megvalósítások mentén.

Az Európai fókuszban Dr. Németh Balázs a felnőttkori tanulás jövőjéről és a most formálódó trendekről készített rövid összegzést, a Hazai fókusz rovatban Dr. Lukács Fruzsinával a PIAAC szakmai vezetőjével készített interjú mellett megismerhetik a második esély középfokú oktatásban megvalósított legújabb módszertanait kipróbáló intézmények munkatársainak tapasztalatait.

A Munkaalapú tanulás fókusz rovatban a 2020. év legolvasottabb cikkeiből találhatnak válogatást.

A kiadvány második felében az ERASMUS+ program felnőttkori tanuláshoz kapcsolódó projektjeinek bemutatását olvashatják.

A kötetet három hazai szakember blogja zárja, melyek szerzői részt vettek az EPALE pandémiás időszak alatt megvalósított európai jó gyakorlatokat gyűjtő kezdeményezésben.

A magazin itt olvasható.

Utolsó módosítás: 2021.03.28.