Információs esemény az Erasmus+ innovációs partnerségek pályázati felhívásról

2021.05.18.

Rendezvény | Szakképzés, Felsőoktatás

Az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) információs eseményt szervez az Erasmus+ innovációs partnerségek pályázati felhívásról.

Az EACEA a Bizottság főigazgatóságaival (DG EAC és DG EMPL) közösen online tájékoztatót szervez, hogy ismertesse az irányelveket, az új finanszírozási lehetőségeket és az új benyújtási folyamatot. 

A résztvevők 2021. június 8-án, kedden 14.00 órától élő online közvetítésen keresztül követhetik az eseményt, amely az alábbi linken érhető el: https://webcast.ec.europa.eu/info-day-alliances-for-innovation

Az interaktív inforációs eseményen a résztvevők beépített Slido alkalmazáson keresztül beszélhetnek az előadókkal, egymással. A Slido alkalmazás külön felületen is elérhető ezen a linken. (jelszó: ALLIANCE2021)

Az eseményen arra is lehetősége lesz, hogy kérdéseket tegyen fel, amelyeket a szervezők a következő email címre várnak: EACEA-EPLUS-ALLIANCES@ec.europa.eu. A kérdezők a beérkezett kérdések számától függően vagy az eseményen élőben, vagy később e-mailben kapnak választ.

A felvett videók és power point prezentációk az EACEA weboldalán megtekinthetők lesznek.

Az esemény angol nyelvű.

Az innovációs partnerségekre vonatkozó pályázatokat a finanszírozási és pályázati portálon keresztül lehet majd benyújtani. Ha pályázatot kíván benyújtani, és nem ismeri ezt a portált, akkor csatlakozhat a The Funding & Tenders Portal for beginners (A finanszírozási és pályázati portál kezdőknek) című webináriumhoz. A webináriumra 2021. május 27-én 10.00 és 12.30 között kerül sor. További információ a webináriumról

 

Erasmus+ innovációs partnerségek

Az innovációs partnerségek célja Európa innovációs erőforrások erősítése az innováció fellendítése céljából, a felsőoktatás, a szakképzés (alap- és továbbképzés) és a tágabb társadalmi-gazdasági környezet közötti együttműködés és tudásáramlás révén. Céljuk továbbá az új készségek fellendítése és a készségekkel kapcsolatos hiányosságok csökkentése új tantervek megtervezésével és létrehozásával a felsőoktatásban és a szakoktatásban, valamint ágazati vagy ágazatközi tevékenységek végrehajtásával. A változó munkaképek tekintetében a hangsúlyt a digitális és a zöld készségekre kell helyezni.

Részletes információ a pályázati felhívásról

A pályázat beadási határidő (mind LOT1 és LOT2) 2021. szeptember 7. 17:00 óra (Brüsszeli idő szerint).

LOT 1 – Oktatási és vállalkozói partnerségek

Az oktatási és vállalkozói partnerségek olyan transznacionális, strukturált és eredményorientált projektek, amelyek a vállalkozásokat, valamint a szakképzési és felsőoktatási szolgáltatókat hozzák össze, hogy egy vagy több különböző gazdasági ágazaton belül partnerségben működjenek együtt. A projektek a szakképzés és a felsőoktatás vagy csak az egyik oktatási területre irányulhatnak. Elő kell mozdítaniuk az innovációt, az új készségeket, a kezdeményezőkészséget és a vállalkozói gondolkodásmódot. Céljuk az innováció előmozdítása a felsőoktatásban, a szakképzésben, a vállalkozásokban és a tágabb társadalmi-gazdasági környezetben. A programútmutatóban bővebb információ itt található angol nyelven. 

EU támogatás: 1 millió euró (2 évre) vagy 1,5 millió euró (3 évre).

LOT 2 Partnerségek a készségekkel kapcsolatos ágazati együttműködésért (a "tervezet" végrehajtása)

Céljuk, hogy új stratégiai megközelítéseket és együttműködést hozzanak létre konkrét készségfejlesztési megoldások érdekében egy adott ágazatban vagy területen. Ez a kezdeményezés a fenntartható versenyképességet, társadalmi méltányosságot és rugalmasságot célzó európai készségfejlesztési terv egyik fő intézkedését, a készségekről szóló paktumot valósítja meg azáltal, hogy a 14 ipari ökoszisztéma egyikében ágazati készségfejlesztési stratégiát dolgoz ki: turizmus, mobilitás, közlekedés és gépjárműipar, repülőgépipar és védelem, építőipar, mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazat, alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaintenzív iparágak, textilipar, kreatív és kulturális iparágak, digitális ipar, megújuló energia, elektronika, kiskereskedelem és szociális gazdaság, valamint egészségügy. A tervezett képzési programoknak az EKKR 3-5., valamint az EKKR 6-8. szintjét kell lefedniük. A programról bővebben a programútmutatóban olvashat.

EU-támogatás: 4 millió euró (4 év).

Utolsó módosítás: 2021.05.25.