UniLife: Minden az egyetemi életen innen és túl

Partner hír | 2021.05.21.

Hír | Felsőoktatás

Az UniLife felületein felsőoktatási hírek és információk mellett olyan szórakoztató tartalmak is megtalálhatóak, amelyek könnyed formában edukálják az oldalra látogató fiatalokat, sőt a pályaválasztásban is segítségükre lesznek.

Az oldal célja, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat és családjaikat, hogy a lehető legjobb döntést hozzák meg mind a képzési terület, mind pedig az intézmény, egyetemi város tekintetében. A portál cikkeivel bevezetést nyújt az egyetemi élet rejtelmeibe, tájékoztat a legfrissebb hírekről, határidőkről, eseményekről, emelett szórakoztató, közérthető, emészthető formában ad át tájékoztatást a szárazabb, nehezebben érthető témákról is.

A felsőoktatás iránt érdeklődők változatos tartalommal, sokszínű rovatokkal találkozhatnak a a 2020-ban indult portálon. Az életút rovat témaköreiben megjelenő írások főleg pályaválasztási, önismereti és pszichológiai tanácsokkal látják el a fiatalokat, és példaképek bemutatásával mutatnak irányt a pályakezdők, valamint szüleik számára.

A pénzügyek rovatban a szerkesztőség útmutatást nyújt a pénzügyi tudatossághoz, előtérbe kerülnek az ösztöndíjak, a hitelek, az egyéb egyetemi juttatások és az is, milyen pénzügyi kilátásokra számíthatnak a hallgatók az egyetemi életük során, illetve a diploma megszerzése után.

A tartalom fő építőeleme az egyetem rovat, amelyben bemutatkoznak a legnépszerűbb szakok és univerzitások; a szerzők kiemelik a legaktuálisabb egyetemi híreket, például a pontszámítás mechanizmusát, vagy éppen azt, hogy milyen az élet a nagy egyetemi városokban, milyen bulikra, szakmai közösségekre számíthatnak a hallgatók egy adott intézményben. Az egyetemi hírek között a portál szerkesztői minden, a fiatalok számára releváns eseményről, fejlesztésről, tudnivalóról hírt adnak.

Akár egyetemre járó olvasóról, akár oda készülőről van szó, az oldal kvízjátékai, tesztjei segítenek frissen tartani a szürkeállományt, ami a felvételi és vizsgaidőszakokban kifejezetten hasznos lehet.

Mindezek mellett a portál karrier rovatában olyan tanácsokkal is találkozhatnak az olvasók, amelyek segítségükre lehetnek tanulmányaik befejeztével a munkakeresés, -vállalás és a karrierjük során, de a mindennapokat segítő ötletekkel, valamint tippekkel is jelentkeznek a szerkesztők napról napra, hétről hétre.

A maximális szórakozási élményt a szabadon elnevezésű rovat adja. A kulturális, valamint szórakoztató programajánlókat és a humoros vagy épp meghökkentő cikkeket itt olvashatják az oldalra látogatók. A lakberendezési és kézművestippektől kezdve a fenntarthatósági, kirándulási, sportolási, művészeti lehetőségek ajánlásán át az étkezési, életmód-, valamint szépségtanácsokig megtalálhat mindent az érdeklődő olvasó.

A portál tehát sokszínű, szakmai és szórakoztató. UniLife: Tudj meg többet!

Látogasson el a weboldalra és tudjon meg többet a felsőoktatás híreiről!

#tudjmegtobbet #UniLife

Az UniLife.hu oldalon az Erasmus+ és Campus Mundi ösztöndíjprogramról is rendszeresen olvashatnak az érdeklődők.

Képek: UniLife

Utolsó módosítás: 2021.05.27.