Megjelent az Eurodesk Brussels Link összefoglalója a COVID-19 hatásairól

2021.07.21.

Eurodesk | Ifjúság, Nonprofit szervezet

Az Eurodesk Brussels Link nemzetközi felmérést végzett az Eurodesk hálózaton belül arról, hogy hogyan érintette a koronavírus járvány az ifjúsági szervezeteket.

 A felmérésben tizennyolc ország kilencven válaszadója vett részt.

Az eredmények szerint a hálózat partnerei átlagosan tizenhét héten keresztül zárva tartottak. A járvány kezdetekor a legnagyobb problémát a technikai kihívások és a felszereléshiány okozta, hiszen több szervezet sem volt felkészülve az ifjúsági munka online térbe való átköltözésére. Tovább nehezítette a helyzetet, hogy a szervezetek munkatársai sokszor nem vagy csak részben rendelkeztek azokkal a kompetenciákkal, amelyek megkönnyítették volna a digitális átállást. Mindez együtt járt a munkaterhek növekedésével, amely elsősorban az online meetingeknek és a megváltozott munkakörülményeknek volt köszönhető.

Ugyanakkor az ifjúsági információszolgáltatás nem szűnt meg, sőt sok esetben új formákat talált. Megjelentek olyan tevékenységek, mint az online kvízek, a virtuális versenyek, a podcastek, az online élménymegosztó alkalmak vagy a játékestek. Mindemellett pedig új lendületet nyert a közösségi médiahasználat is, amelyen keresztül hatékonyan lehetett megszólítani a fiatalokat.

A kiadvány ezen a linken tekinthető meg.

 

Utolsó módosítás: 2021.07.21.