Megnyílt a jelentkezés az ország egyik legnagyobb pedagógusoknak szóló online kurzusára

2022.03.28.

Hír | Felnőtt tanulás, Köznevelés, Felsőoktatás

A Tempus Közalapítvány idén is várja az érdeklődőket A tanulás jövője online kurzusra, ahol a résztvevők a modern és innovatív oktatás új eszközeit és módszereit ismerhetik meg.

A Tempus Közalapítvány által kidolgozott A tanulás jövője MOOC (Massive Open Online Courses) kurzus kifejezetten az online pedagógiai módszerek és az IKT eszközök használatát, alkalmazását, kipróbálását helyezi a fókuszba. Az öt hetes intenzív tanfolyamon mindezek mellett az együttműködő tanulásról és projektpedagógiáról, az online mérésről és értékelésről, valamint a játékosításról is hallgathatnak előadásokat a résztvevők.

Az április 13-án induló ingyenes kurzus elsősorban általános és középiskolai pedagógusoknak szól, de az oktatási-képzési szakma számos szereplője számára kínál ingyenes lehetőséget a fejlődésre.

A részvétel ingyenes, mindössze regisztráció szükséges, melynek határideje április 15.

A tanulás jövője MOOC-ot 2018 óta minden év tavaszán megszervezi a Tempus Közalapítvány. A résztvevők között évről évre egyre nagyobb számban vannak jelen óvodapedagógusok, gyógypedagógusok, egyetemi oktatók, felnőttképző intézmények oktatói és egyéb oktatási szakemberek is – tavaly összesen több mint 500-an végezték el a teljes kurzust.

A tananyagokat Digitális Módszertár díjazott tanárai készítik tanároknak, így a résztvevők első kézből ismerhetik meg kollégáik trendeket megelőző jó gyakorlatait. A pedagógusok csapata idén két új facilitátorral bővült, és minden modulban új tartalmak várják a résztvevőket.

A kurzus alapvető célja az egymástól való tanulás, amelynek egyik legjobb példáját, a Digitális Módszertárat is megismerhetik az érdeklődők: segítséget kaphatnak az innovatív ötletek feltöltésével kapcsolatban, és inspirációt nyerhetnek ahhoz, hogy ők is megosszák saját, előremutató módszereiket.

A kurzus menetrendje

  • Április 13. – Bevezető modul indulása
  • Április 20. – Együttműködő tanulás, projektpedagógia modul indulása
  • Április 27. – Online mérés-értékelés modul indulása
  • Május 4. – Játékosítás modul indulása
  • Május 22. – Leadási határidő

A kurzushoz minden résztvevő egyéni tanulási utat és tartalmat választhat, így a tanagyagot mindenki a saját tempója szerint, rugalmas ütemben végezheti el, sőt, a feltöltött anyagok a tanfolyamot követően is elérhetőek lesznek a regisztrált részvevők számára.

A tanulás jövője Facebook oldalon érdekes és izgalmas bejegyzések várják az érdeklődőket, emellett a kurzus oktatói élő bejelentkezések során is várják majd a kérdéseket.

A részvételhez itt regisztrálhat.

A kurzusról még több információ található a gyakori kérdések oldalunkon!

Utolsó módosítás: 2022.03.28.