ECML Nyári Akadémia - Pályázati lehetőség

2022.05.02.

Pályázat | Köznevelés

A Modern Nyelvek Európai Központja pályázatot hirdet az ECML Nyári Akadémiáján való részvételre.

A nyári akadémia fő célja a pedagógusképzők továbbképzése, hogy még sikeresebben támogassák a tanárok szakmai fejlődését, és ez által a tanárok célzott segítséget nyújtsanak a tanulók összetett nyelvi igényeinek kielégítése érdekében. A program lehetőséget biztosít a résztvevőknek a szakmai kooperációra európai kollégáikkal, valamint arra, hogy transznacionális szemszögből reflektáljanak és újragondolják saját tanárképzési módszereiket.

A program maximális részvételi száma 20 fő, Magyarországról 1 fő jelentkezését várjuk.

Időpont: 2022.07.04-08.
Helyszín: Gratz

A jelentkezési határidő: 2022. május 10.

A jelentkezéseket az ECML nemzeti képviselője fogadja az ecml@tpf.hu email címen, majd küldi tovább az ECML-nek május 16-ig. A kiválasztás elsősorban a pályázók szakmai háttere alapján történik.

A jelölteknek a résztvevői profilban megjelölt szakmai szerepek legalább egyikét be kell tölteniük, és aktív munkaviszonnyal kell rendelkezniük az EU/ECML valamelyik tagállamában. A nyári akadémia résztvevői a nyelvoktatás területén dolgozó tanárképzők lesznek. Az általuk betöltött szerep(ek) a következők lehetnek:

  • a nyelvi alapfokú tanárképzésben részt vevő felsőoktatási munkatársak (oktatók, tanárképzők stb.),
  • mentorok, akik a leendő nyelvtanárokat felügyelik a minősítési szakasz során,
  • a nyelvoktatás területén a szakmai továbbképzésben részt vevő tapasztalt tanárok vagy felsőoktatási személyzet,
  • a nyelvoktatási kutatásban részt vevő tanárképzők,
  • nyelvtanár-szövetségek vezetői,
  • módszertan oktatással foglalkozó tanárképzők, akik a tanítási gyakorlatot vezetik.

A nyári akadémia jelenléti esemény, naponta 9:00-17:30 között jelent elfoglaltságot, hétfőtől péntekig előadások, workshopok és kulturális programok formájában.

A nyári akadémián való részvétel ingyenes. Az utazási költségeket az ECML fedezi, de a résztvevőknek maguknak kell fedezniük a szállásköltségeiket a tanfolyam teljes időtartama alatt. Adott esetben a résztvevőknek ajánlott felvenniük a kapcsolatot az Erasmus+ nemzeti ügynökségükkel, hogy kiegészítő támogatást igényeljenek.


Az ECML honlapján további információ, sok hasznos információ és projekt megtalálható. 

Aktuális pályázatokkal kapcsolatban, kérjük keresse a Tempus Közalapítványt, amely a magyarországi jelentkezők kiválasztását végzi. Érdeklődni az ecml@tpf.hu email címen lehet.

Utolsó módosítás: 2022.05.02.