Lengyelországi konferencián mutatkozott be a magyar National VET Team

2022.05.18.

National VET Team | Szakképzés

2022. május 16-17-én a lengyel Eurokreator „Higher Vocational Education and Training in Poland in the process of changes” címmel hibrid konferenciát szervezett.

A konferencián elhangzottak hosszabb szakmai és rövidebb, TEDx-jellegű előadások is. A esemény előadói között ott voltak a lengyel Oktatási és Tudományos minisztérium, az EURASHE, az egyetemek és nonprofit oktatási szervezetek képviselői, vállalkozók és oktatási szakértők.

A konferencián részt vett a magyar National VET Team koordinátora, a Tempus Közalapítvány munkatársa, Dr. Szabó Csilla Marianna is, aki színes prezentációban mutatta be a magyar National VET Team tevékenységeit. Az előadás során kiemelt hangsúlyt kaptak a munkacsoport által elvégzett különböző feladatok (képzések és workshopok, rövidebb tanulmányok és hosszabb kiadványok stb.), illetve az is, hogy mindezek hogyan támogatják a szakképzésben dolgozó oktatókat, hogyan járulnak hozzá a szakképzés fejlődéséhez, a szakképzésben tanuló diákok kompetenciáinak növeléséhez.

 Az alábbi linken visszanézhető a konferencia teljes programja: https://tinyurl.com/mufrvmau

 

Utolsó módosítás: 2022.05.27.